I fredagens «X Factor» fikk Pernille Svensen Øiestad og Shackles færrest publikumsstemmer og måtte kjempe mot hverandre i sangduell.

Forhåndsfavoritt Pernille ble sendt hjem.

- Det er helt jævlig

Shackles har dermed overlevd duell for tredje gang. Tidligere har de vunnet mot No Name - No Fame og The Johnsen Sisters, og denne gangen slo de storfavoritten Pernille.

Charlotte Kjær i Shackles beskriver det hele som en ut-av-kroppen-opplevelse.

- Fy fader, unnskyld meg. Det er helt... Helt jævlig, unnskyld at jeg sier det. At vi skulle havne i duell med Pernille var helt utenkelig, og at vi kom videre i stedet for henne er helt vanvittig. Akkurat nå er det som en ut-av-meg-selv-opplevelse, sier Charlotte til tv2underholdning.

- Forferdelig

Tommy Fredvang mistet sangstemmen dagen før livesendingen, og måtte trå forsiktig under sin opptreden. Han havnet utenfor risikosonen, men har sympati med både Pernille og Shackles.

- Det er forferdelig hver gang, og det kommer til å føles feil hver eneste fredag fremover. Jeg syns Pernille er en fantastisk artist, og hun har en stor karriere foran seg. Jeg har også blitt veldig glad i Shackles-jentene, de har noe helt unikt. Norge trenger en jentegruppe, sier Tommy uten å ville røpe hvem han ville valgt hvis han måtte ta Jan Fredriks valg.

- Det vil jeg ikke uttale meg om.

Fem gjenstår

Av de over 8000 menneskene som prøvde seg i «X Factor», gjenstår nå bare fem deltakere. Mira og Peters har bare én deltaker hver igjen, mens Jan Fredrik ruger på tre.

Neste fredag skal enda en deltaker ut av sangkonkurransen for evig og alltid. Finalen holdes på Telenor Arena fredag 18. desember.