Denne lyspæra koster 3500 kroner

Utrolig - men sant!

Xenon pære
Xenon pære

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Terje spør:

Jeg har ein Passat 03, 130 hk diesel. Har du manual for skifting av xenon pære? Brukte 5 timer på å få skifta eine pæra, måtte demontere hjul, innerskjerm, skru laus lykta og grillen. Først då fekk eg handa inn i mellom og fekk skifte pære. Sparde forresten 2000 kr på å kjøpe 2 stk xenon pærer på nettet, kontra Møller. men eg har ei pære att.......

Benny svarer:

Hallo Terje. Nei, jeg har ikke noen manual på hvordan pæra skiftes. Dette er dessverre ikke helt enkelt på disse bilene, som du tydeligvis allerede har skjønt. Fangertrekk og hovedlampe må demonteres for å få byttet pæra. Dette er noe som et VW-verksted fakturerer ca. en og en halv time for å gjøre. (Selv om jeg tipper de gjør det enda kjappere) + pæra. Og xenonpærer er – som du også har erfart - ikke billige heller. De koster ca 1600 kroner stykket. Å kjøpe på nettet er smart.Totalt så tar altså et merkeverksted ca 3500 kroner for å skifte pære.

Men når man aldri har gjort det før, derimot, og er litt usikker og kanskje gjør det på et kaldt garasjegulv og ikke riktig vet hvor klips osv. er, så forstår jeg godt at du plundret litt med dette. Ønsker deg lykke til med skifte av den siste pæra!

For å lese test av ny VW Passat - klikk her:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her:

Velkommen - og lykke til!

På bruktbiljakt? Sjekk oversikten i Brooms bruktbilguide - klikk her: