Charlotte Thorsvedt brast sammen i gråt på direkten da Gabrielle Leithaug ble stemt hjem fra konkurransen fredag.

Tårene rant

Hun klarte ikke fullføre spørsmålene til Gabrielle, men kastet seg rundt halsen hennes og ga henne en klem i stedet. Peter Peters overtok mikrofonen til Charlotte fikk samlet seg og avsluttet sendingen.

Men gråtingen har fått seere til å reagere.

Under «God kveld Norges» nettsak om hendelsen har det kommet inn en rekke kommentarer som gir programlederen kritikk for å vise følelser på TV.

«Det blir for dumt når programlederen griner på direkten. Da er hun ikke profesjonell. Det er tross alt ikke katastrofe og sorg hun dekker», skriver Eva.

- Charlotte leverer varene

Disse kommentarene får deltakerne til å rase.

- Jeg synes det er skikkelig teit. Hun viser bare følelser og det er det ikke noe galt i. Charlotte blir veldig kritisert uansett hva hun gjør. Lever hun seg for mye inn i det får hun kritikk og mange har sagt at hun er en dårlig programleder. Det er hun ikke - Charlotte leverer varene, slår Mari Lorentzen fast og legger til:

- Hun gråt og var lei seg, det er slik det er. Jeg sier ikke at hun skal gjøre det hver gang, men man kan ikke styre følelsene sine. Det var ikke uproft.

Gabrielle blir provosert

Utstemte Gabrielle blir sint når hun leser kommentarene om Charlotte.

- Jeg blir provosert over de innleggene og jeg skjønner ikke hva de har tenkt. Trigger det et sinne i folk at de ser følelser på TV? Det er merkelig at folk reagerer og synes Charlotte er uprofesjonell. Skal man være en robot og ikke kunne vise noe, spør hun, og svarer selv:

- Heller motsatt. Skal man bare følge et script uten å vise følelser? Charlotte er en kjempefin programleder, hun jobber hardt og er tett på oss deltakerne. At hun viste at hun var lei seg da jeg gikk ut syns jeg var kjempefint. Tenk at nå kan jeg si hva jeg vil uten at noen kan stemme meg ut, smiler hun.

- Ganske sterkt å stå på scenen

Også Chand stiller seg uforstående til kritikken av Charlotte.

- Vi som er med i X Factor er bare mennesker. At man viser følelser er bare et tegn på at vi lever. Det er ganske sterkt å stå på scenen der, sier han.

Pressekontakt Bjarne Laastad i «X Factor» ser heller ikke problemet i at Charlotte viser følelser på TV.

- Jeg tror folk som har fulgt «Idol» gjennom fem sesonger vet at dette ikke nytt på noen som helst måte. Programlederne er alltid på deltakernes side i denne type programmer og å tørre å vise følelser blir bare fint. Det er i hvert fall ikke problematisk og jeg skjønner ikke problemet. Charlotte viser at hun er engasjert i deltakerne.

Charlotte

Se «God kveld Norge» på TV 2 lørdager klokken 22.10

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her
På Twitter? Følg «God kveld Norge» her

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)