Lav dollar gir importkupp fra USA

Men er det noen fallgruver før du kjøper? Les mer her:

Ford Mustang 1967 (Foto: Ford)
Ford Mustang 1967 (Foto: Ford)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen her på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Mustang Sally spør:

Hallo Benny! Dollaren er jo rekordlav om dagen. Hører mange snakker om hvor lurt det er å importere bil fra USA. Hva mener du? Er det noe som spesielt utmerker seg som gode kjøp? Noe spesielt man skal være obs på?

Benny svarer:

Hei du. Ja - dollaren er lav og jeg forstår at det er fristende å ta inn en bil fra USA. Det du må være oppmerksom på er at på nyere biler er det egne spesifikasjoner for USA-biler (gjelder også europeiske som selges der). Dette kan medføre at du får en bil med navigasjon som ikke virker, radio som tar inn veldig, veldig dårlig og en bil som det er problemer med å reparere i Norge. Diagnose-kontakter, ledningsnett, lysutstyr osv kan være (veldig) forskjellig fra europeisk standard.

Vær også oppmerksom på at dieselbiler som er veldig poppis her om dagen, knapt nok finnes i USA. Der er det bare lastebiler og tog som går på diesel - alt annet går på bensin. Det betyr at populære biler som BMW X5 og Volvo XC90 så å si kun finnes med bensinmotorer i USA.

Når det gjelder veteranbiler derimot - så er muligheten for gode kjøp langt større! Kule biler fra både -60 og -70 tallet kan du gjøre gode kjøp på. På de mest populære modellene har prisene regelrett skutt i været de siste årene. Et eksempel: Mustangen på bildet over.

Vær også oppmerksom på at amerikansk restaurering av og til bare er "overmaling" - og ikke overhaling. Anbefaler at du ser bilen før du kjøper den - så får du en fin ferietur samtidig.

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her:

Velkommen - og lykke til!

På bruktbiljakt? Sjekk oversikten i Brooms bruktbilguide - klikk her: