«X Factor»-finalist Tommy Fredvang er over 25 år gammel, og fikk dermed Jan Fredrik Karlsen som mentor. Nå avslører Tommy hvordan låtene plukkes ut før hver «X Factor»-runde.

- Jeg vet ikke hvordan det er med de andre dommerne, men Jan Fredrik gir oss veldig mye spillerom. Det er et tett samarbeid. Vi kaster ut masse låtvalg og diskuterer. Da jeg nevnte Mods-låta sist uke, sa han «den tar vi!», sier Tommy.

Konkurranse på flere nivåer

I «X Factor» er det ikke bare deltakerne som konkurrerer mot hverandre - dommerne har ansvaret for hver sin deltakergruppe, og når sangene velges ut, er det dommernes oppgave å få deres egne deltakere til å gjøre det best mulig.

- Hvis han foreslår noe jeg ikke vil synge, er det greit at jeg sier nei - da finner vi heller noe annet. Og det er nettopp derfor det er så flott å jobbe med Jan Fredrik - han er samarbeidsvillig og forståelsesfull.

- Så du kan nedlegge veto hvis du er uenig i et sangforslag?

- Jan Fredrik kan nok gjøre som han vil, men jeg tror ikke han ønsker å tvinge oss til å gjøre noe. For å prestere bra på scenen, må du gjøre noe du er komfortabel med. Jeg tror ikke han vil sette oss i en vanskelig situasjon, sier Tommy.

Ny uke - ny låt

I forrige «X Factor»-runde sang Tommy den gamle Mods-låta «Me to går alltid aleina». Denne fredagen prøver han seg på «Use Somebody» av Kings Of Leon.

Se «X Factor» fredager klokken 20.00 på TV 2!

Les mer om «X Factor» her!