Møt Tommy hjemme i videovinduet over

Se Veien frem til plateinnspilling og X Factor-deltakelse har vært lang for Tommy Fredvang. Han ble nemlig rundlurt av et britisk plateselskap.

- Jeg hadde en sånn dårlig magefølelse hele veien, men jeg tenkte at det bare var frykt, sier han til «God kveld Norge».

Fikk panikk

Men da han kontaktet et av plateselskapets tidligere artister skjønte han at det hele var juks og fanteri.

- Jeg sendte en melding på Myspace, og fikk beskjed tilbake «kom deg ut av kontrakten, nå i en brennende fart. Ingenting bra kommer ut av det», forteller Tommy.

X Factor-artisten reagerte med skrekk.

- Man får en sånn panikkfølelse, og føler seg innestengt.

Krevde 250 000

Plateselskapet krevde 250 000 kroner for å annulere kontrakten.

- Dette er noe av det verste jeg har sett i mitt liv, kontraktsmessig, så jeg gikk på en god smell der. Jeg bæsjet nok litt på leggen for å si det sånn, innrømmer han.

Men Tommy og advokaten klarte å forhandle ned beløpet.

- Jeg måtte ta opp et lån på 100 000 for å betale meg ut av det, så det svei ganske godt det også, sier Tommy, som fikk en tung bør lettet fra skuldrene da han kom seg ut av kontrakten.

- Det var den mest fantastiske dagen i livet mitt. Det var helt utrolig.

- Klarer ikke lande

Deretter skrev Tommy låta «Wake up call»

- Det ble en tale til meg selv om å komme meg opp på hesten igjen å fortsette og drømme. Det ble en sånn gi fingeren til de folka, og komme seg videre. Dette skal ikke knekke meg, forteller han.

Den populære X Factor-deltakeren er i finalene av X Factor. Han sier det å gå videre i konkurransen var helt fantastisk.

- Når man hører «gratulerer, du er videre» var det utrolig nydelig og ubeskrivelig. Jeg svever ennå på en sky, og klarer ikke å lande, smiler han.

Se «God kveld Norge» på TV 2 lørdager klokken 22.10

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her
På Twitter? Følg «God kveld Norge» her

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)