French, som også har britisk pass, har så langt ikke ønsket hjelp fra andre enn norske myndigheter.

Tv2nyhetene.no følger rettssaken I Kongo fra tirsdag morgen. Vi vil få liveoppdateringer fra Fredrik Græsvik som befinner seg i rettssalen.

FØLG FREDRIK GRÆSVIK PÅ TWITTER HER

Britisk diplomat til stede under ankesak

Men i forkant av ankesaken, som åpner i Kisangani tirsdag, har han bedt om bistand fra Storbritannia, noe han nå vil få.

Les også: French får britisk hjelp

– Storbritannia har en permanent tilstedeværelse her i Kongo. Det innebærer at vi har flere muligheter til å bistå våre statsborgere enn norske myndigheter som ikke har diplomater fast stasjonert i landet, sier den britiske konsulen i Kinshasa, Terence Robins, til NTB.

Den britiske diplomaten vil da trolig bli værende i Kisangani som observatør under ankesaken mot French og Tjostolv Moland.

Ankesak starter tirsdag

Tjostolv Moland og Joshua French ble begge idømt fem dødsstraffer av militærtribunalet i den kongolesiske byen Kisangani i forrige måned.

Selv om de blir frikjent for spionanklagene, gjenstår det for ankedomstolen å ta stilling til anklagene om drap og drapsforsøk.

TV 2s kilder tror ikke at skyldspørsmålet på disse punktene vil påvirkes av at nå også britiske diplomater observerer rettssaken.