27 år gamle Emily Gillette ble for tre år siden kastet av et fly fordi hun ammet sin ett år gamle datter. Saken skapte store overskrifter i USA og førte til kampanjen «nurse-in» der mødre tok med seg barn til flyplasser og ammet.

Onsdag gikk hun til søksmål mot de tre selskapene som var involvert i flyturen, melder nyhetsbyrået AP.

Måtte dekke seg til

Det var 13. oktober 2006 Gillette satte seg på flyet fra Burlington til New York. Etter tre timers forsinkelse skulle flyet til å lette, og Gillette begynte å amme datteren på ett år med hodet til babyen vendt mot midtgangen.

En i kabinpersonalet kom med et teppe til Gillette og ba henne dekke seg til, noe hun nektet. Dette svaret ble ikke godtatt, og kabinpersonalet krevde at Gillette skulle dekke seg til. Gillette nektet på nytt, og ble dermed beordret ut av flyet med familien sin. Hun følte seg skamfull og ydmyket, og med øynene fulle av tårer samlet hun sammen bagasjen og forlot flyet.

Fikk problemer med å amme

Ifølge søksmålet skal Gillette ha følt angst når hun har ammet på offentlige steder senere, og hun har hatt problemer med å amme sitt andre barn på grunn av opplevelsen på flyet.

Gjennom sin advokat gikk hun onsdag til søksmål mot Delta Airlines, Freedom Airlines og Mesa Air Group.

Søksmål mot Delta henlagt

Talsmann Anthony Black for Delta sier torsdag at flyselskapet ikke vil kommentere rettstvisten, men at det støtter mors rett til å amme barnet sitt.

En talsmann for Mesa ville ikke kommentere saken.

Torsdag ble søksmålet mot Delta henlagt etter at Vermont menneskerettighetskommisjon bestemte at flyselskapet ikke kunne holdes ansvarlig for handlingene til Mesa og Freedom.