Rålekkert fra Italia

Lyst på et alternativ til de tyske statusmerkene? Da skal du se nærmere på denne!

Alfa Romeo 169   noen lekrere? Foto: Scoopy.
Alfa Romeo 169 noen lekrere? Foto: Scoopy.

Alfa Romeo har lenge utmerket seg med noen av de stiligste bilene på markedet. Dessverre har de også utmerket seg med litt rufsete kvalitet - noe som har skremt bort veldig mange kjøpere.

Men nå er det nye tider. Alfa Romeo eies av Fiat-konsernet - en av veldig få bilprodusenter som har kommet styrket ut av finanskrisen.

Status-konkurrenter

De har tatt over amerikanske Chrysler. Og snart er det klart for denne: Rålekre Alfa Romeo 169. Denne data-illustrasjonen viser nye 169, blant annet basert på spionbilder av modellen.

Her er ambisjonene å endelig klare å konkurrere med Audi A6, BMW 5-serie og Mercedes E-klasse. På design har Alfa aldri hatt problemer med å matche rivalene - likevel har de aldri klart å ta steget helt opp.

Audi A6 blir en tøff konkurrent - les testen her:

Lønnsomheten

Men nå har Alfa Romeo fått tilført de ressursene som skal til for å lykkes. Denne bilen blir sett på som en prøvestein for hele Fiat-konsernet.

Fiat 500 er en kjempesuksess - les testen her:

Hvis Alfa Romeo klarer å etablere seg som et premium-merke, blir det lettere å posisjonere både Fiats og Chryslers modeller. Og på litt lengre sikt betyr det veldig mye for lønnsomheten.

Bedre betalt

Under skallet kan veldig mye av den samme mekanikken gå "på rundgang". Men et premium-merke kan ta seg mye bedre betalt - noe som igjen er med på å sikre nye utviklingsbudsjetter.

En ting er i alle fall sikkert: På design er det ikke mange som slår Alfa. Og denne gangen har de virkelig forutsetninger for å lykkes.