Rikke Lie vant «X Factor»-gullbillett fra «Waschera» etter å ha deltatt i en sangkonkurranse. Gullbilletten gjorde at hun slapp å gjennomføre en pre-cast, og kunne gå rett inn til dommerne i Oslo. Rikke har Peter Peters som mentor.

Rikke har en egen MySpace-side der hun legger ut musikken sin. Besøk den her! Rikke har også lansert sin egen blogg. (TV 2 tar ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider.)

- Hvorfor er du med i «X Factor»?

- «X Factor» er for meg en fantastisk mulighet til å oppnå drømmen som jeg bestandig har hatt. Å få muligheten til å skape musikk, reise land og strand for å synge for folk, å nå mennesker i hjertet med musikken jeg skriver. Jeg har bestandig visst at det er dette jeg vil gjøre! Jeg er så utrolig takknemmelig og stolt over at jeg har kommet så langt. Nå skal jeg skal gi alt jeg har! For dette er, og har alltid vært drømmen min!

- Nevn tre artister eller band du beundrer.

- Oh Laura, Salem Al Fakir og Teitur.

- Hvilken musiker kunne du mest tenkt deg å samarbeide med?

- Damien Rice

- Favorittmat?

- Taco!!!!! Nam nam! ;)

- Beste film?

- «La vita è bella».

- Favoritt-TV-program (utenom X Factor)?

- «True Blood», «Frustrerte fruer» og «Dexter» (så er jeg jo en sucker for alt som kryper og går av reality, men det er litt flaut :P)

- Sivilstatus?

- Happy in love.

- Favorittreisemål?

- Jeg elsker å reise!! Australia, Fiji, Costa Rica..Oj.. så vanskelig! Gi meg sol, strand og palmetrær så er jeg lykkelig!

- Din største frykt?

- Å miste noen jeg er glad i! Uten tvil!

- Din største «X Factor»-opplevelse så langt?

- Hele reisen gjennom «X Factor» har vært som et eneste stort eventyr.. Om jeg må velge noe må det være dommercampen, da jeg gikk videre som en Peters finalister! Den dagen var nok en av de verste og desidert beste dagene i mitt liv! Jeg må fortsatt knipe meg selv i armen når jeg ser hvilke fantastiske finalister som står rundt meg...

Rikke gikk ut av «X Factor» i fjerde livesending, 30. oktober 2009.

Skriv din hilsen til Rikke i kommentarfeltet!

Se alle finalistene!

Les mer om «X Factor» her!