Generalsekretær Harald Dyrkorn i Edru Livsstil er på ingen måte imponert over utspillet fra Ari Behn om at han «stadig oftere» tar seg en drink fra klokka 13.30.

- Å legge seg til drikkevaner der man begynner å drikke på formiddagen er i aller høyeste grad risikabelt, sier generalsekretær Dyrkorn til «God kveld Norge».

- Helseskadelig

Selv om han er usikker på hvilken innvirkning Ari Behn har på folks drikkevaner, så mener han på generelt grunnlag at slike drikkevaner som Behn forteller han har lagt seg til, er farlige.

- Det er mildest talt helseskadelig, fastholder generalsekretæren.

Forbundsleder Knut Reinås i Forbundet Mot Rusgift er også sjokkert over Aris drikkeutspill.

- Det er en av de mest offentlige personer i Norge, og det sender ut et signal til andre om at «dersom Ari kan gjøre det, kan jeg også det», mener Reinås.

Undergraver moralen

- Dette undergraver den moralen i vi har i Norge. Alkohol hører ikke hjemme i dagliglivet og arbeidslivet på den måten, mener han.

Reinås sier at man gjerne er forsiktig med å kritisere drikkevanene til folk rundt seg.

- Det kan ha gått lenge når det kommer ut i media, fastholder han.

Forbund Mot Rusgift jobber for et alkohol-fritt arbeidsliv, men erkjenner at noen fortsatt har livvstilen hvor man nyter alkohol tidlig på dagen.

- Det er noen som fortsatt har den livsstilen, men man ser jo at det blir mindre av det. I Danmark som har vært liberale på alkohol i arbeidstiden nå begynner å stramme inn, går det riktig vei.

- Ikke normalt

En representant for Anonyme Alkoholikere, er enig i utspillene.

- Dette høres ikke bra ut. Andre vil da se på egen situasjon når de leser dette og tenke at da er det ikke så ille. Vi har mulighet til å hjelpe dersom folk innser at de har et problem, men før det kan vi ikke gjøre noe. Det finnes ikke noe mellomting, enten er man alkoholiker, eller så er man ikke, sier han.

- Et slikt drikkemønster som Ari forteller om her er ikke normalt. Mennesker som har alkoholproblemer vil hele tiden prøve å finne noe som rettferdiggjør deres drikking, og i så måte er dette veldig uheldig.

Ari Behn har ikke besvart God kveld Norges henvendelser.

Slottet ønsker heller ikke å kommentere saken.

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her
På Twitter? Følg «God kveld Norge» her

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)