Harald Eias nye program «Hjernevask» får massiv kritikk.

Trekker seg

I går gikk den anerkjente sosiologiprofessoren, Willy Pedersen ut i Aftenposten og fortalte at han trekker seg fra deltakelsen i Eias nye serie. Pedersen mener komikeren har en skjult agenda og at programmet er useriøst.

- Hele ideen med programmet er at jeg er detektiv. Det er lagt opp sånn at jeg innhenter et annet syn på Pedersens forskning, i dette tilfellet fra en adferdsgenetiker. Etterpå går jeg tilbake til Pedersen og konfronterer ham med innvendingene, sier Eia til Aftenposten.

- Røde i toppen begge to

Men under intervjuet svarer ikke Pedersen på det Eia spør han om, mener han.

- Vi snakket forbi hverandre i kanskje tre kvarter. Vi ble ganske røde i toppen begge to. Så da fikk det jo karakter av et politiavhør, som Pedersen sier. Det var jo galskap, for jeg stilte samme spørsmål hele tiden. Men det betyr ikke at programmet er useriøst, forteller Eia videre.

- Hadde en ubehagelig følelse

Idag kan Dagbladet avsløre at det ikke bare er Pedersen som har trukket seg fra programmet, som etter planen skal sendes i januar. Også kjønnsforskerne, Agnes Bolsø, Harriet Bjerrum, Wenche Mühleisen og Jørgen Lorenzen har trukket seg.

- Jeg hadde en ubehagelig følelse. Det var måten de snakket med meg på. Det var uprofesjonelt og mangelfullt, og jeg følte meg ikke trygg i journalistiske hender, forteller Mühleisen til avisen.

Se «God kveld Norge» på TV 2 lørdag klokken 22.10

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her
På Twitter? Følg «God kveld Norge» her

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)