Tusenvis av tilhengere av presidenten marsjerer i gatene i hovedstaden Teheram for å markere sin støtte til Ahmadinejad.

En video fra den statlige tv-kanalen i landet viste demonstranter gå rolig gjennom hovedstadens gater mens de klappet i hendene, viser V-tegn med fingrene og ropte slagord.

Viste ikke motstandere

Flere tusen motdemonstranter er også på plass for markere sin motstand, men dette kommer ikke til syne på det iranske statsfjernsynet.

Dagens demonstrasjoner er en årlig begivenhet, opprinnelig til støtte for Palestinerne. Den avholdes hvert år på den siste fredagen før avslutningen av fastemåneden ramadan.

I år har de iranske demonstrantene imidlertid valgt å overlate sine palestinske brødre til seg selv, for heller å demonstrere mot eller for den sittende presidenten i landet.

- Død over diktatoren

Vitner i Teheran sier til nyhetsbyrået AP at de regjeringsvennlige demonstrantene får sinte utrop fra politiske motstandere.

- Død over diktatoren, var ifølge vitner CNN har snakket med blant slagordene de Ahmadinejad-motstanderne ropte.

Demonstrantene som demonstrerte til støtte for Irans president valgte å rette sit hat-budskap mot USA med slagord som «Død over Amerika».

Full politiberedskap

Politiet er i full beredskap, og myndighetene har allerede advart regjeringens kritikere.

Etter det omstridte presidentvalget brøt det ut voldelige demonstrasjoner i Teheran. Tilhengere av presidenten og valgvinner Ahmedinejad braket sammen med tilhengere av opposisjonen.