– Jeg ble veldig glad da jeg vant, men nå føler jeg meg ikke som noen vinner lenger. Jeg har ikke vært i Thailand og vet heller ikke om jeg kommer dit, sier Jan Arild Gundersen fra Mandal skuffet.

Les også: Ryanair nektet å fly 13-åring hjem til Norge

Les også: Redd for svineinfluensa? Glem erstatning

Han var en av åtte «heldige» ukevinnere i Her og Nås fotokonkurranse som i fjor sommer fikk beskjed om at han hadde vunnet en flyreise til Thailand med nystartede Krabi Airline.

Luftige løfter

Problemet var imidlertid at flyselskapet ennå ikke hadde fått noen fly på vingene, og oppstartsdatoen for direkteruten mellom Oslo og Thailand ble utsatt gang på gang.

Her og Nå skyldte på Krabi Airline og viste til at vinnerne ville få turen sin hvis eller når selskapet kom opp i luften.

– Det var ikke særlig betryggende, vi kontaktet alle parter men ingen kunne gi oss noen klare svar sier Anita Norhall, en av de andre vinnerne til TV 2 hjelper deg.

Toppen av frekkhet

Det toppet seg for de tålmodige fotografene da de tidligere i sommer fant bildene sine på trykk i Her og Nå som reklame for årets fotokonkurranse, hvorpå de ble fremstilt som lykkelige vinnere.

Forbrukerombudet reagerer på ukebladets praksis og mener at vinnerne må få premiene sine uavhengig av om Krabi kan foreta flygingene eller ei.

De mener Her og Nå er den ansvarlige part og at de må bekoste billetter med et annet selskap dersom Krabi ikke kan fly, slik at konkurransedeltakerne likevel kan komme seg av gårde på drømmeturen.

Her og Nå beklager

– Vi beklager så mye, sier redaksjonssjef i Her og Nå, Harald Gautneb, når vi kontakter bladet.

Han lover at alle vinnerne nå, etter et år, likevel skal få den etterlengtede Thailand-turen, og viser til at det på Krabis nettsider inntil nylig har stått at de vil starte opp med flyginger i Norge og at Her og Nå derfor har avventet situasjonen.