– Krekar mistenkt i terrorsak i Sveits

Mulla Krekar og flere i hans nære omgangskrets er blitt avhørt i Oslo denne uken i forbindelse med etterforskning av terrorfinansiering i Sveits.

FARE FOR RIKETS SIKKERHET: mulla Krekar forlater Høyesterett etter at landets høyeste domstol har avgjort at mulla Krekar er en trussel mot rikets sikkerhet.  (Foto: Terje Bendiksby)
FARE FOR RIKETS SIKKERHET: mulla Krekar forlater Høyesterett etter at landets høyeste domstol har avgjort at mulla Krekar er en trussel mot rikets sikkerhet. (Foto: Terje Bendiksby)

Representanter for sveitsisk påtalemyndighet gjennomførte avhørene, som fant sted i Oslo tingrett fra mandag til onsdag, skriver Aftenposten.

– Krekar mistenkt

Avisa har fått bekreftet fra to ikke navngitte kilder at Krekar har status som mistenkt i saken.

Sveitsiske myndigheter skal i lengre tid ha mistenkt to pågrepne personer for finansiering av terrorisme og pengeoverføringer til utlandet fra Sveits. Etterforskningen har ledet til Norge og mulla Krekar, som hevdes å ha hatt jevnlig kontakt med de to personene som sitter i varetekt i Sveits.

LES OGSÅ: Vil stille Krekar for internasjonal domstol

PST bistår

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har hjulpet til i forbindelse med avhørene i Oslo denne uken.

– Vi bistår med tilrettelegging og gjennomføring av rettsmøtet. Utover det vil jeg ikke kommentere dette, sier PSTs informasjonssjef Trond Hugubakken.

I tillegg til Krekar har sju eller åtte personer i hans nære omgangskrets i Norge har vært inne til rettslige avhør, skriver Aftenposten.

Den sveitsiske riksadvokaten ønsker ikke å kommentere saken. Økokrim, Oslo politidistrikt og Riksadvokaten i Norge sier saken er ukjent for dem, mens Justisdepartementet oppgir å være orientert.

Krekars advokat Arvid Sjødin mener det ikke er kommet fram nye opplysninger i avhørene denne uken. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2