Terrormistenkte svensker pågrepet i Pakistan

Ifølge flere medier er de siktet for terror, og en av dem skal ha vært fange på Guantanamo.

den løslatte svenske Guantanamo fangen Mehdi Ghezali forsvant etter løslatelsen i 2004. Nå hevdes det at han er pågrepet i Pakistan.  (Foto: HO/SCANPIX)
den løslatte svenske Guantanamo fangen Mehdi Ghezali forsvant etter løslatelsen i 2004. Nå hevdes det at han er pågrepet i Pakistan. (Foto: HO/SCANPIX)

Fredag meldte flere medier i Sverige og Pakistan at svenske Mehdi Ghezali, som i 2004 ble løslatt fra USAs fangeleir på Guantanamo, var pågrepet av politiet i Pakistan.

Ikke bekreftet identitet

Lørdag ettermiddag bekreftet utenriksdepartementet i Stockholm at tre svensker er pågrepet, men vil foreløpig ikke si noe om de pågrepnes identitet.

mehdi ( © OWE)
mehdi ( © OWE)

- De eneste opplysningene vi har fått, er at det er tre svensker. De har ikke sagt noe om alder eller kjønn, sier Camilla Åkesson Lindblom i svensk UD, etter å ha vært i kontakt med pakistanske myndigheter.

Ifølge Åkesson Lindblom har svenske myndigheter ikke blitt informert om hvorfor de tre er pågrepet.

– Tidligere guantanamofange

Aftonbladet skriver at det er Mehdi Ghezali som er arrestert. De to andre pågrepne er et svensk par som angivelig hadde med seg sin toårige sønn, skriver avisen. Pågripelsene skal ha skjedd 28. august. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2