Næringsminister Sylvia Brustad har betalt advokathonorar for Berit Kjøll på drøyt 600.000 kroner i striden med Kjell Inge Røkke.

Brustad: - Rimelig å betale advokat

TV 2 har i flere dager bedt departementet om svar på hvor store advokatutgifter staten allerede har betalt for Kjøll. I dag bekrefter Brustad at beløpet er på over 600.000 kroner, selv om hun ikke kan svare for hva advokatbistanden besto av.

– Berit Kjølls andel av dette er om lag 600 000 kroner. Vi mente det var rimelig at det i den krevende situasjonen en da var oppe i, at hun fikk dekket det og advokater er dyrt, sa næringsministeren til TV 2.

Brustad klarer ikke svare eksakt hva den juridiske bistanden bestod i på spørsmål fra TV 2:

– Hun har fått juridisk bistand fordi hun var statens representant i Aker Holdings styre. Jeg tror alle skjønner at jeg ikke kan redegjøre helt detaljert for hva alt det var. Men advokater er dyrt og nå har hun bedt om et møte når det gjelder den andre delen og det skal hun få svar på om veldig kort tid.

Les også: Staten betalte Kjølls advokatregning på 600.000

- Rotet det til fra starten

Opplysningenen skaper sterke reaksjoner på Stortinget:

- Ja, dette viser jo hvor galt det kan gå. Brustad rotet dette til fra starten av og når har hun påført skattebetalerne enorme beløp som kunne vært unngått, sier leder i Frp, Siv Jensen.

- Dette er besynderlig ut. Depertementet burde kunne si noen ord om hva de har brukt pengene til, sier næringslivspolitisk talsmann Torbjørn Hansen i Høyre.

Og at staten allerede har betalt 600 000 i advokatregninger, bare styrker KrF-lederen i synet på at staten ikke skal betale Berit Kjølls PR-utgifter på over 750 000 kroner.

- Jeg synes det er svært få grunner som til nå har kommet fram til at staten skal betale disse utgiftene. Disse utgiftene har Berit Kjøll pådratt seg uten å avklare det, så vidt vi vet, sier Dagfinn Høybråten i KrF.

Han mener denne saken bekrefter at Brustad ikke fortjener Stortingets eller folkets tillit: