Vålerenga - Odd 0-3

Følg kampen minutt for minutt i vårt livesenter.

Ullevaal/Bergen (TV 2 Sporten): Vålerenga vraket Øyvind Bolthof mot Odd og ga 18 år gamle Gudmund Taksdal Kongshavn hans første Tippeliga-kamp fra start.

- En veldig morsom opplevelse. Jeg er veldig glad for den muligheten. Det er kjedelig at det ble 0-3 tap, men det var morsomt uansett, sier debutanten til TV 2 Sporten.

Se mål og høydepunkter i videovindet over!

Han innrømmer at laguttaket kom overraskende på ham.

- Ja, egentlig. Bolthof er en veldig god målvakt, og jeg har mye å lære av ham. Jeg ble veldig glad da jeg fikk muligheten, sier Kongshavn.

- Hva tenkte du da fikk høre at du skulle stå?

- Jeg tenkte bare at det blir veldig morsomt. Det viser at de har tro på meg, og det er fint å ha med seg videre, sier han.

Les også: Her gjør Kovacs Enga-ydmykelsen total

- Burde ha bokset
Det var imidlertid én ting Kongshavn gjerne skulle ha gjort annerledes på Odds 1-0 scoring.

- Jeg burde ha bokset i stedet for å holde ballen på det første, men det er sånt som skjer. Jeg må lære av det og gå videre. Jeg merker det er hardere spillere her og vanskeligere å holde ballen, sier debutanten, som ble tatt ut etter blant annet å ha imponert under JET-turneringen for juniorer på Hamar.

- Hva er forskjellene på JET og på Tippeligaen?

- Rammen rundt er jo enormt forskjellig, og nivået er selvfølgelig høyere. Det fysiske og rammen rundt er ulikt juniorkamper, sier Kongshavn.

Kongshavn fikk uansett godkjent av Martin Andresen.

- Jeg synes ikke Gudmund kan lastes for noen av målene og jeg synes han klarte seg fint, sier Vålerenga-manageren til TV 2 Sporten.

Drømmer om A-lagskontrakt
Nå drømmer Kongshavn om en A-lagskontrakt, og om å leve av fotballen.

- For det første vil jeg prøve å jobbe for å få en A-lagskontrakt, for å leve av fotballen. Og så prøve å spille seg inn på laget, men det er selvsagt vanskelig å spille seg inn på laget når man er så ung, sier keepertalentet ydmykt.