At mange kvier seg for å sette seg i tannlegestolen er et kjent fenomen.

Og når besøket i tillegg svir kraftig i lommeboken er det kanskje ikke så rart at mer enn en million nordmenn ikke har vært hos tannlegen det siste året.

– Det her viser jo at det eksisterer et stort behov her i Norge for rimeligere behandlingsalternativ, sier Magnus Kjelsberg som er tannlege og medeier i EuroClinic.

Billigere

Ifølge klinikken på Grønland er en vanlig undersøkelse hos dem nesten 200 kroner billigere enn hos andre tannleger.

– Allerede nå ser vi oss nødt til å bygge ut med flere rom og ansette flere tannleger, sier Kjelsberg til TV 2 Nyhetene.

Kvantumsrabatt

Du sparer altså i snitt 30 prosent på å ta rotfyllinga hos EuroClinic fremfor hos en vanlig tannlege.

– Det er flere årsaker til at det er billigere, men først og fremst rasjonell drift, vi er mange tannleger som deler på det samme utstyret, vi har lange åpningstider og som stor klinikk kan vi forhandle oss til gunstigere priser hos leverandør.

I tillegg benytter klinikken seg av utenlandske tannleger fra Sverige og Polen.

Tannlegeforeningen skeptisk

Den norske tannlegeforening er kritisk til en slik ordning og frykter for utskiftninger.

– Vi tror det er viktig at du kommer til den samme tannlegen i alle fall over tid, for da får man se sitt eget arbeide tilbake. Også når det gjelder omgjøring og vedlikehold av den samme pasienten, så tror vi det er viktig at du har stabilitet på dette området, sier visepresident i Den Norske Tannlegeforening, Inger-Lise Mathiesen.

Men flere synes det er helt greit å ta rotfyllingen på lavprisklinikken:

– Hos min ordinære tannlege måtte jeg ha betalt 3–4000 tusen kroner mer for samme behandling. Så da var det greit nok, sier Roy Masteholtet, som nettopp har benyttet seg av billigklinikken.