Her er Audis nye og lekre Sportback

Torsdag kveld avduker Audi sin nye A5 Sportback for aller første gang. Klikk på bildekarusellen over for å se flere bilder av bilen.

I dag markerer Audi sitt 100-års jubileum. Og de gjør det med å vise fram en helt ny modell - A5 Sportback.

Dermed vokser Sportback-familien til to (fra før har vi A3 Sportback). Og A5 får sitt tredje medlem, i tillegg til coupe og cabriolet. Samtidig viser A5 Sportback hvor langt Audi har kommet på design.

Sporty og elegant

Der A3 Sportback strengt tatt er en liten stasjonsvogn, er coupe-faktoren langt høyere på A5. Den 4,71 m. lange bilen har god plass til passasjerer og også høyst godkjent bagasjerom (480 liter). Men her er det først og fremst fokus på design. Du finner ikke mange lekrere familiebiler enn dette!

Design på tysk: Klikk her for testen vår av A5 coupe

Dette er både sporty og elegant. I tillegg har A5 Sportback en rekke stilige detaljer, alt fra lyktene, de store hjulbuene, den svøpende coupelinja - til hekken med den store bakluka som krummer seg over lyktene.

Store motorer

Fra starten kommer den med fem motorer: To bensin, på henholdsvis 211 og 265 hk. På diesel kan vi velge mellom 170, 190 og 240 hk. Du kan selvfølgelig også få den med quattro.

Bli med i vår Audi-konkurranse - klikk her:

Som hk-antallet antyder: Dette blir en dyr og eksklusiv bil. Det kommer helt sikkert mindre motorer etter hvert, men de fleste kundene kommer nok til å velge solid motorisering i Sportbacken sin.

I Norge til høsten

Audi satser som vanlig på svært eksklusivt interiør. Lista over ekstrautstyr er også særdeleles lang. Her kan du skreddersy bilen helt etter egne ønsker - og lommebok.

Les mer om A5 i Brooms nybilguide - klikk her:

A5 Sportback er på plass i Norge til høsten. Priser er ennå ikke klare.

Audi A5 Sportback
Audi A5 Sportback
Audi A5 Sportback
Audi A5 Sportback
Audi A5 Sportback
Audi A5 Sportback
Audi A5 Sportback
Audi A5 Sportback