Porsche Panamera satte ny rekord

Porsche har vært på Nürburgring med Panamera. Resultat: Ny bestetid for firedørs biler! Les hvor fort!

Panamera   den siste bilen fra Porsche under Wendelin Wiedekings ledelse.
Panamera den siste bilen fra Porsche under Wendelin Wiedekings ledelse.

7 minutter og 56 sekunder. Det er tiden alle andre produsenter av firedørs biler nå har å strekke seg mot. Porsche Panamera har satt ny rekord på Nürburgring - tre sekunder raskere enn Cadillac CTS-V som fikk ha bestetiden i et drøyt år.

Det er tyske Sportauto som bringer nyheten - den er ennå ikke blitt offisielt bekreftet av Porsche. Rekorden skal ha blitt satt med legendariske Walter Röhrl bak rattet og - dette ble selvfølgelig gjort med turbo-utgaven.

318 km/t på Autobahn

Dermed har Porsche oppnådd et av mange mål med denne bilen. Panamera flytter grenser i familiebil-segmentet - samtidig som den bygger under og videreutvikler Porsche-merkevaren.

Da vi i broom.no testet Panamera for en drøy uke siden, dro vi den helt uten problemer opp i 318 km/t på autobahn. Da gikk bilen fortsatt som på skinner.

Se hele Panamera-testen vår her:

Startpris på 1 695 000,-

Panamera kommer til Norge i september/oktober. "Rimeligste" Panamera starter på 1 695 000 kroner. Panamera 4S har firehjulstrekk og koster fra 1 775 000 kroner. Dette er modellen importøren regner med blir bestselger.

Turboutgaven blir mye dyrere. Her starter prisen på 2 365 000 kroner - og det er før du lesser på med utstyr.