Tallene viser at opptellingen kan bli like spennende som for fire år siden.

Close race

Regjeringspartiene har en hårfin ledelse på målingen TNS Gallup har laget for TV 2. De rødgrønne får 83 mandater, mens de borgerlige partiene får 84. Partiet Rødt kaprer de to siste mandatene og havner dermed på vippen.

- Det er closerace som vi sier på godt norsk. Det blir et veldig spennende valg og ingenting er avgjort, sier valgforsker Hanne Marthe Narud til tv2nyhetene.no

Hun spår en thriller av en valgkamp, der hver eneste stemme blir viktig for partiene.

- Jeg tror at valgkampen i år blir veldig spennende og den blir helt avgjørende for hvem som kommer til å gå av med seieren, sier Narud.

Trofaste mot Jens

Arbeiderpartiet er suverent størst med 34,7 prosent, det samme som de hadde på denne målingen ved inngangen til juni. Bakgrunnstallene viser at åtte av ti Ap-velgere fra 2005 vil stemme på partiet igjen. Dermed er velgerne nå like trofaste mot Jens Stoltenberg som Frp-velgerne er mot Siv Jensen.

Partiets førstekandidat i Buskerud Martin Kolberg gikk nylig av som partisekretær, og mener tallene viser at en valgseier er innen rekkevidde.

- Jeg føler meg ganske trygg, men trygg kan man aldri være. Det er befriende å ha en så god måling i ryggen når man skal ta ferie også som kandidat, sier Kolberg til TV 2.

Blå motvind

Høyre går tilbake 1,7 prosentpoeng til 12,9 prosent. Bakgrunnstallene viser at Høyrevelgerne fra 2005 er mist trofaste mot Erna Solberg. Bare litt over halvparten av velgerne som stemte Høyre ved forrige valg vil gjøre det igjen, mens to av ti tidligere Høyrevelgere sitter på gjerdet.

Fremskrittspartiet går tilbake 0,7 prosentpoeng til 25,3 prosent. Bakgrunnstallene viser at Frp har høyere oppslutning i de fem nordligste fylkene enn i resten av landet.

Les Kjetil Løsets blogg - Nervepirrende døgn i vente.

Trangt i sentrum

Senterpartiet balanserer på denne målingen på kanten av sperregrensen med 4,1 prosent (- 1,7). Bare litt over halvparten av Sp-velgerne fra 2005 sier de ville ha stemt på Liv Signe Navarsetes parti.

Oppslutningen om Senterpartiet er lavere enn normalt blant eldre velgere og partiet mister flest velgere til Fremskrittspartiet.

Venstre lever også farlig nær sperregrensa for utjevningsmandater med 4,6 prosent (- 0,1), mens Kristelig Folkeparti går mest frem etter en svak måling i juni. KrF får 6,7 prosent (+ 2,9). Bakgrunnstallene viser at svært mange tidligere KrF-velgere flokker seg rundt Dagfinn Høybråten, for partiet henter svært få nye velgere.

Se valgforsker Hanne Marthe Narud kommentere tallene til alle partiene i videovinduet under:

Sosialistisk Venstreparti får 8,7 (+ 0,3). Bakgrunnstallene viser at det er noe færre SV-velgere fra 2005 som denne gang sier at de vil stemme på Arbeiderpartiet. Dermed ser Kristin Halvorsen ut til å ha fått bedre grep om egne velgere.

Partiet Rødt får en oppslutning på 2,1 prosent (+ 0,8) mens andre partier og lister får støtte fra 0,9 prosent (+0,2). I andregruppen finner vi denne gang Miljøpartiet de grønne, Pensjonistpartiet, Kristent samlingsparti og Det liberale folkeparti.

Sjekk alle kandidatene du kan stemme på i velgerguiden.

Rødt på vippen

Dersom det var valg i dag ville Arbeiderpartiet fått 64 mandater (+ 3), Sosialistisk Venstreparti 13 (- 2) og Senterpartiet 6 (- 5). Dermed ville de rødgrønne partiene endt opp 83 mandater, et mandat for lite til å beholde flertallet.

- Det kan selvfølgelig bli valgutfallet, det blir et veldig spennende valg, dagsorden kommer til å bli helt avgjørende for hvordan utslagene blir til slutt, sier valgforsker Hanne Marthe Narud.

Fremskrittspartiet ville fått 47 mandater (+ 9); Høyre 20 (- 3), Kristelig Folkeparti 10 (-1) og Venstre 7 (- 3), til sammen 84 mandater.

Dermed ville Rødt som på denne målingen får to mandater havnet på vippen på Stortinget.

Om målingen

Målingen er laget av TNS Gallup for TV 2 ved personlige telefonintervjuer. Det er 1100 spurte i målingen som er tatt opp i tidsrommet 24. juni – 1. juli. 75,2 prosent av de spurte oppgir partipreferanse.