Nyheten om poplegendens død sender sjokkbølger gjennom kjendisverden. Både artister, venner og ekskoner kommer med sine reaksjoner etter det plutselige dødsfallet.

- Jeg klarer ikke å stoppe å gråte. Jeg har alltid beundret Michael Jackson. Verden har mistet en av de store, men musikken hans vil leve til evig tid. Tankene mine går til de tre barna hans og til resten av familien, sier Madonna ifølge People.com.

Michael Jackson (50) ble sendt til sykehuset i Los Angeles i all hast etter en nødtelefon torsdag, men var livløs da han ankom sykehuset. Popstjernen døde trolig av hjertestans i sitt hjem i Beverly Hills.

«The King of Pop» ble 50 år gammel, og etterlater seg tre barn, Michael Joseph Jackson, Jr., Paris Michael Katherine Jackson og Prince Michael Jackson II.

POPENS STØRSTE MAKTALLIANSE: I løpet av snaue to år skapte Michael Jackson og Lisa Marie Presley overskrifter først ved å gifte seg, så dette berømte kysset på MTV Awards i 1994, etterfulgt av ABC-intervjuet om elskov i og utenfor senga, og til slutt en offentlig skilsmisse. (Foto: MARK CARDWELL/Reuters/SCANPIX)

- Overveldet av følelser

Lisa Marie Presley var gift med Michael en kort periode på midten av 90-tallet - et forhold pressen kalte popens største maktallianse. Nå er Elvis' datter i sorg.

- Jeg er så trist og overveldet av alle mulige følelser. Jeg sørger for hans barn, som jeg vet betydde alt for ham, og for hans familie. Dette er så stort tap, jeg mangler ord sier hun til nettstedet.

LES OGSÅ: Michaels storebror: - Dette er hardt

Jacksons andre ekskone, Debbie Rowe, sier gjennom sin advokat ar hun er «utrøstelig» etter nyheten om Michaels bortgang. De to var gift i tre år, fra 1996, og fikk to barn sammen. Michael fikk foreldreretten etter skillsmissen.

Poplegenden, geniprodusenten og dansekongen erobret hele verden med sitt enorme talent. (Foto: Phil Dent/Redferns., © ps)

Timberlake: - Et geni

Popstjernen Justin Timberlake, som har møtt Michael Jackson flere ganger på og utenfor scenen, har tidligere omtalt «Kongen av pop» som sitt store forbilde.

- Jeg finner ikke ord som uttrykker hvor trist jeg er av Michaels bortgang. Vi har mistet et geni og en sann ambassadør, ikke bare for popmusikken, men for all musikk. Han har vært en inspirasjon for flere generasjoner, og jeg vil alltid verne om de øyeblikkene jeg fikk med ham på scenen, alle de tingene han lærte meg om musikk, og tiden vi tilbrakte sammen. Tankene mine går til familien og hans kjære, sier Timberlake til til kjendisnettstedet TMZ.

Hvilken Jackson-låt er den beste? Stem her.

GODE VENNER: Brooke Shields og Michael Jackson under den ellevte American Music Awards i Los Angeles. (Foto: AP/SCANPIX/arkiv)

Shields: - Ekstraordinær venn

Michael Jackson og Brooke Shields kom sammen til den American Music Awards i 1984, og var sammen med superstjernen en liten stund.

- Mitt hjerte er fylt med sorg for tapet av min spesielle venn Michael. Han var en ekstraordinær venn, artist og bidragsyter til verden, sier hun ifølge ABC News.

Hun forteller at hun sammen med fans og familien vil feire hans utrolige karriere og sørge over hans for tidlige død.

Her ankommer Michael Jackson sykehuset

Gledet seg til Jacko-comback

R&B-stjernen Usher sier at popkongen har hatt mye å si for hans karriere.

- Jeg kunne ikke vært den artisten eller musikeren jeg er i dag uten innflytelsen fra Michael. Hans arv er uten sidestykke. Michael Jackson vil aldri bli glemt.

Michael Jackson fremfører «The Way You Make Me Feel» med Britney Spears i forbindelse med hans «30th Anniversary Celebration, The Solo Years» i Madison Square Garden, New York. (Foto: POOL, © JK)

Whitney Houston forteller at hun er «full av sorg». Cher minnes først og fremst den unge Michael.

- Jeg har en million reaksjoner, sa hun på Larry King Live på CNN torsdag. - Når jeg tenker på ham, tenker jeg på denne unge gutten, tenåringen som jeg først møtte. Han var optimistisk og beundringsverdig, sa Cher.

Britney Spears forteller at hun hadde gledet seg til å se Michael Jacksons comeback i London. Det var tidligere i år Michael annonserte en gigantisk turne bestående av 50 konserter. Dette skulle være hans siste konserter - «This is It».

- Jeg vil bare si at dette blir mine siste show i London, og det er det. Og når jeg sier at det er det, så er det det, sa Micahel på pressekonferansen i mars.

Før han vinket til fansen avsluttet han med ordene:

- Vi ses i juli.

Ingen visste da at det ble hans siste offisielle opptreden.

Jackson-produsenten Quincy Jones. (Foto: SCANPIX)

Produsent Jones: - Han hadde alt

Jackson-produsenten Quincy Jones, som sto bak de legendariske albumene «Thriller», «Bad» og «Off The Wall» føler han har mistet et familiemedlem etter popstjernenes bortgang.

- Jeg er helt knust av disse tragiske og uventede nyhetene. Han hadde alt, talent, verdighet, profesjonalitet og han var dedikert. Jeg har mistet en lillebror i dag. En del av sjelen min er borte, sier Jones til TMZ.