Norge rike på våpeneksport

Norge selger stadig mer våpen. I fjor var den samlede verdien av våpeneksporten 4,2 milliarder kroner. Det er nesten dobbelt så mye som for fire år siden.

MK 211 ammunisjonen, som er utviklet for å trenge gjennom pansrede kjøretøyer, produseres av Nammo, tidligere Raufoss Ammunisjonsfabrik. Her et bilde av hele Mulitipurpose familien.  (Foto: Nammo)
MK 211 ammunisjonen, som er utviklet for å trenge gjennom pansrede kjøretøyer, produseres av Nammo, tidligere Raufoss Ammunisjonsfabrik. Her et bilde av hele Mulitipurpose familien. (Foto: Nammo)

Tallene som viser at norsk våpeneksport har mer enn fordoblet seg i løpet av de fire siste årene kommer frem i Stortingsmeldingen om eksport av forsvarsmateriell, som ble offentliggjort fredag. Det er i hovedsak medlemsland i forsvarsalliansen Nato, de nordiske landene og andre samarbeidsland Norge selger til. USA er den største kunden, men også Egypt, Luxembourg, Malaysia og Saudi-Arabia handlet mer våpen fra Norge i 2008 enn året før. Få bomber og raketter

Mer innhold fra TV 2