Mel Gibson i trosdilemma

Mel Gibson har bedt sine menighetsfeller i Holy Family-kapellet ikke å sladre om ham.

Gibson1024
Gibson1024

Til tross for at Mel Gibson har bedt sine menighetsfeller i Holy Family-kapellet om ikke å sladre på ham, går det nå rykterom at den tidligere så praktiserende tradisjonelle katolikken Gibson i den senere tid ikke har deltatt i nattverden.

Alvorlige synder

For å motta nattverden skal man ikke ha begått alvorlige synder etter sitt siste skriftemål. Men i det siste har Mel Gibson ikke bare skilt lag med kona Robyn Moore (53), mor til hans syv barn. Han har også fått seg ny kjæreste, Oksana Grigorieva, som er gravid.

Ekteskapsbryter

Gibson er ifølge People.com en såkalt tradisjonell katolikk, som tilhører en mer tradisjonalistisk utbrytergruppe fra den katolske kirken.

Ifølge eksperter bladet har snakket med, vil han regnes som en ekteskapsbryter – fordi han fremdeles regnes som gift med Robyn, samtidig som han har en romanse med en annen kvinne. Og da kan han ikke motta nattverd.

– Det vil være hjerteskjærende for Gibson, sier en tradisjonell katolsk prest, som har feiret messe i Gibsons menighet, anonymt til People.

Dersom han ønsker å være rettroende innenfor sin menighet, står Mel Gibson overfor en rekke utfordringer. Trøsten får være at hans åttende barn likevel vil kunne døpes i den katolske kirken. (©NTB)

På Twitter? Følg «God kveld Norge» her
Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge »

Mer innhold fra TV 2