Norge ble for små mot Tsjekkia

Norge var et par nummer for små mot Tsjekkia og tapte 2-5 i mandagens VM-kamp i ishockey.

Marius Holtet ( til høyre)  i duell med Jan Marek  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Marius Holtet ( til høyre) i duell med Jan Marek (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Norge bruke en periode på å skjønne alvoret. Da hadde Tsjekkia tatt ledelsen med 3-0 og kampen virket allerede kjørt.

Roy Johansens gutter slet kraftig mot Tsjekkia i første periode i den andre VM-kampen. Da det var spilt drøye 12 minutter sto det 0-3 på lystavla etter ett mål i fem mot fem og ett mål i fire mot fem. Pål Grotnes hadde ingen god dag i det norske målet, og de norske spillerne hadde heller ingen god dag på isen.

De norske tapte dueller over alt på banen. Det tsjekkerne er best på i verden er at de får lede en kamp og kontrollere. Det fikk de god anledning til mot et tamt norsk lag innledningsvis.

De norske krigerne ville det annerledes og kom til annen periode med en helt annen innstilling og innsats, samtidig som at tsjekkerne gikk ned på intensiteten i sitt spill. André Lysenstøen ble satt inn i det norske målet og målvaktsbyttet ga det norske laget nytt mot.

Etter å ha spilt 81.49 minutter VM-hockey var det klart for det første norske målet. Kaptein Tommy Jakobsens skudd fra blålinjen smatt forbi den tsjekkiske målvakten.

Mats Zucharello Aasen scoret Norges andre mål. (©NTB)