Tines største kunde, og landets største dagligvarekjede, NorgesGruppen, brøt 1. februar leveringsavtalen med Tine og fjernet en tredel av Tines produkter fra butikkene sine.

Dette medførte at Tine mandag sendte ut permitteringsvarsel til 140 ansatte ved Tines sentrallager på Klepp i Rogaland.

- Vi har sendt ut et generelt permitteringsvarsel for alle våre ansatte og vil se situasjonen an i løpet av de neste 14 dagene, sier meierisjef Sverre Godøy til Aftenbladet.no.

Mandag ettermiddag ble det også kjent at de 170 ansatte ved Tines søsteranlegg i Heimdal utenfor Trondheim har fått permitteringsvarsel, skriver NTB.

Står for 40 prosent

Sentrallageret i Klepp er en del av Tine Meriet Sør. Anslagsvis 40 prosent av Tines produksjon av oster og faste produkter sluses gjennom anlegget.

Også søsteranlegget i Heimdal i Sør-Trøndelag er hardt rammet av redusert utkjøring av varer til NorgesGruppen.

Taper millioner av kroner

NorgesGruppen fjernet om lag en tredel av Tines varenumre fra butikkene til Kiwi, Spar, Joker, Bunnpris, Meny og Ultra da avtalebruddet var et faktum.

Tines omsetning gjennom NorgesGruppen skal være i størrelsesorden opp til 3,5 milliarder kroner.

At en tredel av produktene er fjernet fra butikkene til NorgesGruppen kan bety tap i hundremillionklassen for den norske meierigiganten.

Meierisjef Godøy vil ikke spekulere i hvor mange som eventuelt kan bli permittert på Klepp.

- Vi vil se situasjonen an og komme nærmere tilbake til det spørsmålet i samarbeide med tillitsvalgte, sier Godly til Aftenbladet.no.