«Få med dere muslimer i tjeneste for sitt nærmiljø 1. nyttårsdag!» var oppfordringen Nor Moske på Frogner hadde til sine medlemmer i forkant av nyttårsaften.

Og tidlig torsdag morgen hadde de møtt tallrike opp i Frognerparken for å rydde raketter og annet søppel fra nattens feiring.

For til tross for at Oslo kommune hadde brukt penger på et offentlig fyrverkeri fire steder i byen, var det en del som hadde med seg sine egne raketter.

- Nå har vi holdt på i litt over en time, sa Zahoor Ahmad fra Nor Moske da TV 2 møtte han torsdag morgen.

For femte år på rad var medlemmer fra Nor Moske på Frogner i Frognerparken 1. nyttårsdag for å rydde. (Foto: TV 2)

Frivillig arbeid

Muslimene fra Islams Ahmadiyya Muslim Jammat Norge, har de siste fem årene ryddet frivillig opp etter nyttårsfeiringen i hovedstaden.

- Dette er den del av vår tro - renslighet er rett og slett en viktig del av islam. For det andre er det vårt lille bidrag til det lokale miljøet som vi foretar hvert år. Vigelansdparken er et najsonalt symbol for Norge, og da ønsker vi at turister som kommer her dagen derpå møter en pen og ryddig park, forteller Zahoor Ahmad.

Mye fyrverkeri og annen søppel gjrde at muslimene måtte holde på med ryddingen i flere timer. (Foto: TV 2)

Feirer med opprydding

For han og de andre medlemmene har det ikke vært noe problem å stå tidlig opp etter det som for mange blir en sen nyttårskveld.

- Muslimer skal stå tidlig opp for å be. Vi har også planlagt dette i flere år, så det har blitt mer eller mindre en rutine.

- Det hører med til nyttårsfeiringen?

- Ja det kan du godt si. Vi feirer på denne måten, smiler Ahmad.