Se video: «God kveld Norge-spesial: Max Manus»

MOTSTANDSHELTER: Knut Joner, Christian Rubeck og Aksel Hennie spiller krigshelter i storfilmen «Max Manus».

Sjelden har vel en norsk film fått større forhåndsomtale enn den om motstandsmannen Max Manus, og sjelden har en norsk film levd bedre opp til forventningene enn «Max Manus».

Se video: Her smeller det

Sjarm og humor

Her er en rekke solide gjenskapelser av nervepirrende sabotasjeaksjoner, heldigvis fokuseres det likevel mest på det menneskelige aspektet, som er filmens sterkeste kort.

Kameratskapet motstandsguttene i mellom fremstilles med mye skøyeraktig sjarm og lettgjenkjennelig humor. Den uvanlige romansen mellom Max og Tikken Manus blir gjenfortalt på rørende vis. Dette er alle mennesker vi blir oppriktig glad i, en krigsfilm som stikker langt inn i hjertet.

Se video: Se Aksel og Nicolais guttetur

Perfekt

Det er nesten vanskelig ta det innover seg, men her snakker vi faktisk om en av de beste norske filmene noensinne. En drøy påstand kanskje, men hvis elskelige «Flåklypa» skal skyves ned fra pallen som tidenes beste norske film, er det nok mange som erstatter den med «Max Manus».

Filmteknisk er «Max Manus» perfekt. Som kinounderholdning fungerer den strålende, og var det nå ikke derfor kinomediet opprinnelig ble oppfunnet; for å underholde?

Se video: Aksels nye ekstremhobby

Les mer: Nicolai holdt på å miste håret

Les også: - Heavy å spille Max

Se video: - Jeg ble fullstendig syk

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk ut «God kveld Norge»