Øyvind Fjeldheim har reist verden rundt for å møte nordmenn som har fulgt drømmen og reist ut for å realisere den.

Han har besøkt 13 nordmenn i ni land og fire amerikanske stater. Han har blant annet møtt multimilliardærer i USA, norsk tv-stjerne i Kina, hotellgründer i Kambodsja, cowboy i Arkansas, Norges egen «Mor Teresa» på Filippinene, eventyrere i Afrika og en regissør i Hollywood.

Disse møtene med mennesker som har gjort noe helt nytt med livene sine har blitt til åtte tv-programmer som vises på TV 2 i vinter.

Kjøpte ranch uten penger

I mandagens første program besøker Øyvind norske Arvid Mæland (40) i Arkansas, USA. Arvid Mæland har gått i boots og cowboyhatt siden tenårene hjemme på Jæren.

Drømmen hans har alltid vært å bli cowboy i USA. Under en motorsykkeltur i 2005 kom han over en ranch som var til salgs i staten Arkansas. Arvid kjøpte ranchen for fire og en halv millioner kroner. Problemet var at han ikke hadde penger til å betale for den.

Laget norsk cowboysamfunn i USA

Likevel tok han med seg samboeren og deres tre barn og flyttet over. Pengeknipen gjorde ham kreativ. De neste ukene skilte han ut 100 tomter på ranchen, og etter bare noen måneder hadde han solgt eiendommer for 12 millioner kroner, alle til nordmenn!

I dag er rundt 100 nordmenn i gang med å bygge seg hytte på Norway ranch.

Du får også tips om hva som skal til, både praktisk og økonomisk, for å gjennomføre prosjekter som det de Øyvind besøker har gjort.

Vil du vite mer om Arvid som driver Norway Ranch, kan du besøke hans egne hjemmesider her: Welcome to the ranch. (TV 2 tar ikke ansvar for eksterne sider)