Det har blitt kalt Norges svar på Watergate-skandalen, og en krig internt i SV. I dag ble det avgjort: Heikki Holmås vant kampen om andreplassen bak Kristin Halvorsen på Oslo SVs liste til stortingsvalget neste år.

Holmås fikk 406 stemmer mot Chaudhrys 365 stemmer. 4 stemmer var blanke.

Andreplassen betyr fast plass på Stortinget dersom Halvorsen fortsetter som minister ved et rødgrønt flertall.

Les Kjetil Løsets blogg: Holmås fikk rett

- Meget god valgkamp

- Vi har vært gjennom en meget god valgkamp, og en god prosess. Dere har valgt Heikki Holmås som nummer to. Oslo SV har valgt en meget god politiker, sa Chaudhry fra talerstolen etter at resultatet var klart.

- Nå skal jeg og Heikki hvile i kveld. Så skal vi sammen ta opp kampen mot Høyre og Fremskrittspartiet. Vi skal vinne valget, sa Chaudhry til stormende jubel fra den rekordstore salen.

Holmås var tydelig fornøyd med å bli foretrukket på andreplassen bak Kristin Halvorsen.

- Tusen takk for tilliten. Vi har bare en ting å gjøre: vi må få nok stemmer så også denne mannen kommer på Stortinget, sa Holmås etter kveldens seier.

Intens valgkamp

Begge kandidater har drevet en intens valgkamp for å sikre seg støtte blant partiets medlemmer. Og de har det blitt mange av den siste tiden.

365 medlemmer har meldt seg inn i Oslo SV etter at Chaudhry sa han ville utfordre Holmås på andreplassen. Ifølge VG har 314 av disse utenlandsk navn. Chaudhry har også blitt beskyldt for å betale medlemsavgiften til noen av de nye medlemmene, noe han selv tilbakeviser på det sterkeste.

- Nei det har jeg ikke gjort. Jeg har sagt det mange ganger. Jeg er brun i huden, ikke tykk i hodet, sa Chaudry til TV 2 Nyhetene i november.

Chaudhry på sin side beskyldte Holmås for å ha lekket medlemslistene til media, og kalte det Norges svar på Watergate.

Renvasket

Senere ble begge kandidater renvasket av fylkesstyret i partiet.

«Vi kan ikke finne noen grunn til å tro at kandidatene har bidratt til å svekke nominasjonsmøtets legitimitet, og ønsker 472 nye medlemmer velkommen i Oslo SV», skriver de i en pressemelding.

Les pressemeldingen i sin helhet her.

Dermed ble granskningen av de to kandidatene avsluttet.