Et svært spennende nominasjonsmøte i Buskerud Venstre endte med stemmelikhet og dermed loddtrekning, før Nordgarden ble valgt som listetopp foran Helge Stiksrud fra Ringerike.

- Det var et veldig ryddig og greit nominasjonsmøte, sier fylkesleder i Buskerud Venstre Geir Stave til tv2nyhetene.no.

Stemmetallene i kampen om listetoppen var 25 på hver av de to kandidatene, og da sier vedtektene at det skal være loddtrekning, forteller Stave.

Kan bli valgt

Venstre manglet bare noen få stemmer på å kapre mandat i Buskerud ved forrige Stortingsvalg. Dermed kan Nordgarden som har doktorgrad innen havbruk havne på Stortinget etter valget.

I dag arbeider Ulla Nordgarden som biologilærer ved en videregående skole og er leder i det nystartede Buskerud Venstrekvinnelag og styremedlem i Drammen Venstre.

- Det var veldig spennende, vi hadde først tre kandidater til førsteplassen, og ved første votering gikk halvparten av stemmene til Helge Stiksrud, en god del til meg, og noen få til den tredje kandidaten. Ved andre votering viste det seg at alle de som stemte på nummer tre, ga stemmene sine til meg. Så det ble uavgjort, sier Nordgarden til tv2nyhetene.no.

- Det hadde kanskje vært lurt å tatt en liten pause først, og så stemt på nytt, men nå ble det som det ble og jeg er veldig fornøyd med førsteplassen selv om det ikke ble noe klart flertall, sier hun.

Reiskulert listetopp

Lars Peder Brekk fikk ny tillit på toppen av lista til Nord-Trøndelag Senterparti i dag.

Brekk er nestleder i Senterpartiet og ledet partiet i noen måneder etter at Åslaug Haga trakk seg. På andreplass nominerte Nord-Trøndelag Senterparti Christina Ramsøy fra Steinkjer som er leder i Senterungdommen.

Opprykk i Ap

Etter at Bjarne Håkon Hanssen sa nei til gjenvalg, endte nominasjonsmøtet i Nord-Trøndelag Arbeiderparti med opprykk for de to som stod på plassene bak statsråden ved forrige valg.

Lista toppes av Gerd Janne Kristoffersen fra Verdal, foran Arild Stokkan Grande fra Levanger. Begge sitter på Stortinget i dag.

Tre kandidater kjempet om tredjeplassen på lista. Kampvoteringen endte med seier til Susanne Bratli fra Steinkjer som i dag er fylkesråd i Nord-Trøndelag. Bård Langåsvold fra Meråker fikk fjerdeplassen på lista.

Kvinne til topps

Rigmor Andersen Eide fra Ålesund blir ny listetopp for Kristelig Folkeparti i Møre og Romsdal. Steinar Reiten fra Averøy ble nominert på andreplass.

Partiets nåværende Stortingsrepresentant May Helen Molvær Grimstad takket nei til gjenvalg.

Sør-Trøndelag

Kirke og Kulturminister Trond Giske ble ikke uventet nominert på toppen av lista til Sør-Trøndelag Arbeiderparti. På de neste plassene følger Gunn Karin Gjul fra Ørland, Jorodd Asphjell fra Orkdal, Eva Kristin Hansen fra Trondheim og Arne L. Hugen fra Orkdal. Arbeiderpartiet har i dag fire representanter på Stortinget fra Sør-Trøndelag.

Fremskrittspartiets nestformann Per Sandberg fikk ny tillit på toppen av lista til Sør-Trøndelag Fremskrittsparti. På andreplass følger Stortingsrepresentant Tord Lien, mens advokat Siv Aida Rui Skattem fra Ørland er nominert på tredjeplass.

Buskerud

Stortingsrepresentantene Ulf Erik Knutsen og Jørund Rytman ble nominert på første- og andreplass for Buskerud Fremskrittsparti.

Ida Marie Holen fra Ål fikk tredjeplassen på lista etter kampvotering. På fjerdeplass følger Trond Røed fra Hurum.

Hedmark

Justisminister Knut Storberget fra Elverum topper lista til Hedmark Arbeiderparti foran Anette Trettebergstuen fra Hamar. På tredjeplass følger Thomas Breen fra Folldal og Tone Sønsterud på fjerdeplass.

Tidligere ordfører i Ringsaker Tor Lillehovde vant kampvotering om femteplassen. På sjetteplass har Hedmark Arbeiderparti nominert Farahanz Bharami. Hun kommer fra Iran og er leder for flyktningekontoret på Hamar.

Trygve Magnus Slagsvold Vedum fikk ny tillit på toppen av Senterpariets liste i Hedmark. Olov Grøtting fra Alvdal gikk seirende ut av kampvotering om andreplassen.

Pensjonistpartiet har flere ganger hatt gode meningsmålinger i Hedmark. De har nominert Jan M. Oreld fra Hamar som listetopp foran neste valg.

Rogaland:

Stortingsrepresentant Bent Høie topper lista til Rogaland Høyre. Siri Meling fra Egersund ble nominert på andreplass etter å ha blitt utfordret av Arve Kambe fra Haugesund. Kambe fikk tredjeplassen, mens ungdomskandidaten Tina Bru fra Stavanger endte på fjerdeplass.

Stortingsrepresentant Ketil Solvik Olsen fra Bryne topper lista til Rogaland Fremskrittsparti. På de neste plassene følger Solveig Horne og Øvind Vaksdal som begge sitter på Stortinget i dag. På fjerdeplass har Rogaland Frp nominert Bente Thorsen fra Karmøy og på femteplass Terje Halleland fra Vindafjord.

Østfold

Fremskrittspartiet nominerte Ulf Isak Leirstein fra Moss på toppen av sin liste i Østfold. Leirstein er i dag finanspolitisk talsmann i partiet. På andreplass følger Jon Jæger Gåsvatn fra Sarpsborg, på tredje Vigdis Giltun fra Fredrikstad og på fjerdeplass Erlend Wiborg fra Moss. Frp har i dag tre representanter fra Østfold. Wiborg er partiets gruppeleder i fylkestinget.

Akershus

Stortingsreprsentant Morten Høglund fra Asker topper lista til Akershus Frp. På de neste plassene følger Kari Kjønås Kjos fra Lørenskog, Hans Frode Asmyhr fra Sørum, Ib Thomsen fra Nittedal og Tone Iren Liljeroth fra Skedsmo.

Oslo Frp

Denne uka har også Oslo Frp avholdt sitt nominasjonsmøte. Ikke uventet toppes lista av partiformann Siv Jensen, foran Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde. På tredjeplass står Samferdselsbyråd Peter N. Myhre, mens Sylvi Listhaug har fjerdeplassen. Oslo Frp har i dag tre representanter på Stortinget.

Agder

Kari Henriksen vant kampen om førsteplassen på lista til Vest-Agder Arbeiderparti foran Odd Omland som fikk andreplassen. Henriksen er i dag statssekretær i helse- og omsorgsdepartementet, mens Omland er ordfører i Kvinesdal.

I Aust-Agder Arbeiderparti topper Stortingsrepresentant Freddy de Ruter fra Arendal lista, foran 23 år gamle Line Vennesland fra Evje- og Hornnes.

Aust-Agder Senterparti nominerte denne uka Kristen Bjormyr fra Arendal på topp. I nabofylket Vest-Agder havnet Sigmund Oksefjell fra Kvinesdal på toppen av lista. Senterpartiet er ikke representert fra noen av Agderfylkene i dag.