John F. Kennedy heter en av flyplassene i New York. I Paris finner vi lufthavnen som er oppkalt etter president Charles de Gaulle og i Istanbul ligger Ataturk International.

Forslag til samferdselsministeren

Nå vil SV-politiker Akhtar Chaudhry gjøre lille Norge mer kjent i verden ved å omdøpe Gardermoen til Ibsen International. Han har derfor sendt forslaget til samferdselsministeren.

- Hva er Gardermoen? Det sier meg ingenting, sier Chaudhry til TV 2 Nyhetene.

- Det er jo et stedsnavn...

- Ja, et stedsnavn, men flyplassen er hele Norges og Ibsen er ikke bare Norges, men kanskje også hele verdens, svarer Chaudhry.

- Hva med flyplassene i Bergen og Trondheim?

- Ja, de får også finne sine lokale helter, avslutter han.

Akhtar Chaudhry (Foto: TV 2)

Hvem synes du fortjener å få sin lokale flyplass kalt opp etter seg? Hva med Bjarne Brøndbo lufthavn i Trondheim eller Jens Bjørmeboe Lufthavn i Kristiansand?

Bli med og stem nederst i artikkelen.

Delte meninger

Men det er delte meninger blant folket på Gardermoen om forslaget. Tidligere har en varaordfører fra Bergen foreslått å oppkalle flyplassen i Norges nest største by etter Edvard Grieg. Uten å få gjennomslag.

TV 2 Nyhetene har snakket med folk på Gardermoen. Noen mener Ibsen klinger bra, mens andre sier det vil ta årtier før et navnebytte blir kjent ute i den store verden.

Et Ryanair-fly lander på John Lennon Airport i Liverpool.

Roser Ibsen-forslag

I Henrik Ibsens gate er imidlertid stemningen annerledes. Der er alle møterommene i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon oppkalt etter Ibsens stykker. Og de roser forslaget fra SV-politikeren.

- I Norge liker vi å tro at folk hvem vi er og hvordan det er å være i Norge. Men det er ikke sånn, dessverre. Veldig mange tror at Norge er hovedstaden i Sverige, at Oslo er en bitte liten by og at Norge er et hjørne i verden. Så det å bruke hovedstaden vår i kombinasjon med navnet til vår aller mest kjente dramatiker er en god idé, sier direktøren for reiseliv hos HSH, Hilde Charlotte Solheim.

Hvem synes du fortjener å få sin lokale flyplass kalt opp etter seg?

Klikk her - bli med og stem:

Kristiansand lufthavn

Sandefjord lufthavn

Trondheim lufthavn

Oslo lufthavn

Harstad/Narvik lufthavn

Stavanger lufthavn

Bodø lufthavn

Bergen lufthavn

Tromsø lufthavn

Haugesund lufthavn