Ledelsen, eierne og bankforbindelsen Nordea har i helgen sittet sammen i lange møter, etter at det fredag ble kjent at Notar ikke er i stand til å betale ut lønn til 200 medarbeidere ved flere lokalkontorer.

Situasjonen i eiendomsmeglerselskapet Notar er fortsatt uavklart. Ledelse og eiere sitter mandag kveld i krisemøte. Spørsmålet er blant annet om eierne er villige til å skyte inn ny kapital.

Styret leter etter likvider

Terje Stykket kjøpte 55 prosent av Notar i februar i år. Nå diskuterer han framtiden til selskapet sammen med styret. (Foto: TV 2)
Terje Stykket kjøpte 55 prosent av Notar i februar i år, et kjøp han angrer på i dag. Den tidligere visepresidenten i Røde Kors sier til TV2 at han har jobbet dag og natt for å finne en løsning på krisen. Men kassa er tom og 150 ansatte har ennå ikke fått lønn. I kveld er det styremøte i Notar.

- Det viktigste for å finne en løsning er likvider, for å kunne betale lønn til de ansatte, sier administrerende direktør i Notar Geir Hantveit, til TV 2 Nyhetene mens han er på vei inn til møtet.

Tidlig mandag sa Stykket til TV 2 at det er sannsynlig at Notar vil gå konkurs. Før styremøtet var han litt mer forsiktig.

- Jeg kan ikke spå utfallet av dette møtet, sier Stykket.

Hvilket ansvar føler du som største eier?

- Jeg har bidratt betydelig. Jeg har brukt flere titalls millioner siden februar, så jeg synes det taler for seg, svarer han.

Styrtrik eier

Stykket er ifølge bladet Kapital god for 1.5 milliarder kroner, penger han har tjent på flyplassalg og kosmetikk. Så eieren har penger, spørsmålet nå er om han er villig til å bla opp for de ansatte, eller om Notar slås konkurs.

Notar vil kommentere hva de diskuterer mandag kveld.

Boligsalget stuper

I november var falt boligprisene med hele 2,4 prosent, og boligprisene forsetter å falle. Antall salg gikk ned fra 5234 i november 2007 til 2826 i november 2008. Det viser boligprisstatistikken for november som ble lagt frem mandag.

Dette er dramatisk både for boligselgere, men også for eiendomsmeglerne som sliter på de fleste kanter av landet.

Les også: Dramatisk boligprisfall