Stasjonssjef ved Grønland politistasjon, Kåre Stølen, tok i helgen til orde for å flytte narkomane fra misbrukermiljøet på Plata ved Oslo S til plenen foran Stortinget for å gjøre politikerne oppmerksomme på problemet.

Les mer: Flyttingen av narkomane er avlyst

Følger opp

Initiativet ble ikke applaudert av Stølens sjef, politimester Anstein Gjengedal. Han avblåste aksjonen og ga Stølen munnkurv. Nå sier de narkomane at de likevel vil følge opp aksjonen.

- Jeg skal ned på Plata i dag klokka ti for å følge opp dette og prøve å flytte miljøet. Med all oppmerksomheten saken har fått, har vi nå en kjempemulighet, sier Aril Knutsen til Dagsavisen. Knutsen er leder i Foreningen for human narkotikapolitikk.

Han mener Stølen har fått urettferdig kritikk i saken.

- Han har gjort et beundringsverdig arbeid med denne aksjonen. Det er en anerkjennelse fra politiets side som mangler sidestykke, sier han.

Vil ikke la seg bruke

Knutsen sier til TV 2 Nyhetskanalen at initiativet er mottatt med blandete reaksjoner i miljøet.

- Det er ikke så rart etter hvordan de er blitt behandlet de seneste årene. Det er mange som frykter at de skal bli utnyttet i et politisk spill til å få økte lønninger i politiet. Men det vi må sikre som beveggrunn for aksjonen, er at de skal få den hjelpen de trenger, sier Knutsen.

Han sier det kan ta noe tid før en eventuell aksjon blir satt i gang. Se intervju fra TV 2 Nyhetskanalen.