Høyre-leder Erna Solbergs store drøm, er å samle alle de fire partiene på borgerlig side før stortingsvalget neste år. På den måten kan hun for alvor ta opp kampen om kontorene i regjeringskvartalet.

På Landstinget i kveld avslører Høyre-nestleder, Jan Tore Sanner, at de vil samarbeide med Frp. Dette til tross for at forholdet mellom de to partiene har vært stormfullt hele høsten.

- Vil skifte ut de rød-grønne

Sanner sier at hovedgrunnen til at de vil samarbeide med Frp, er å bli kvitt den rød-grønne regjeringen. Men ikke for enhver pris. Høyre vil i så tilfelle stille visse krav til Frp blant annet med tanke på kulturpolitikk og innvandringspolitikk.

- Helst hadde vi sett at alle de borgerlige partiene jobbet sammen, sier han.

Han legger til at han har god erfaring med å samarbeide med Frp-formann Siv Jensen.

- Jeg har forhandlet budsjett med Siv Jensen i fire år. Det var som et stormfullt ekteskap, men vi ordnet det opp på kammerset, og kom ut med gode løsninger for Norge, sier Sanner.

myhre_680

- En stemme til Høyre er en stemme til Frp

Tidligere RV-leder, og ifølge Sanner, «en gammel kommunist», Aslak Sira Myhre mener Sanners uttalelser må sees på som en advarsel til det norske folk.

- Det som Sanner sier går ut som en advarsel til alle anstendige folk som vurderer å stemme Høyre. Det betyr i realiteten at en stemme til Høyre i neste valg er en stemme til Siv Jensen inn i regjeringskvartalet. Det kommer til å bli en skremmende erfaring for vanlige folk i Norge, sier en engasjert Myhre.

Myhre hevder Sanner og Jensen i regjering vil få store konsekvenser for kulturen, pressen og innvandrere i Norge.

Hvem bør Høyre samarbeide med? Si din mening under artikkelen.