Laksen spiser fattige menneskers mat

Men fiskeriminister Helga Pedersen mener oppdrettsbransjen er bærekraftig.

OPPDRETTSLAKS: Det brukes mellom tre og fire ganger mer fisk fra havet til oppdrett av laks enn det som produseres av mat. (Foto: Henning Bagger)
OPPDRETTSLAKS: Det brukes mellom tre og fire ganger mer fisk fra havet til oppdrett av laks enn det som produseres av mat. (Foto: Henning Bagger)

Oppdrett av norsk laks krever mer fisk fra havet enn Norge selv fisker. Vi må importere store mengder fiskeprodukter fra fattige land for å mate den norske laksen. Fisk som er viktig mat for mennesker. Verdens kanskje fremste fiskeriforsker, professor Daniel Pauly, mener Norge tar maten ut av munnen til fattige mennesker. Vi forbruker 15 ganger mer fisk enn vi spiser Nordmenn spiser i gjennomsnitt 65 gram fisk pr. dag. Men vi forbruker om lag en kilo fisk pr

Mer innhold fra TV 2