Se a-ha-parodien i videovinduet nederst på siden

PARODI: I a-ha-parodien har Dustin McLean beholdt melodi og bilde fra «Take On Me», og laget ny tekst til låta.

Hva handler egentlig «Take on Me» egentlig om? Det spurte amerikanske Dustin McLean (28) seg selv om, og så kom han opp med ideen om å dubbe videoen på nytt , og synge hva som virkelig skjer i videoen.

McLean kombinerte en karaokeversjon av låta med 80-tallsvideoen og lagde sin egen tekst for å illustrerer hvor merkelig han synes handlingen i musikkvidoen er.

Høye toner

«Take On Me: Literal Video Version» er en formidabel suksess på nettstedet YouTube. I skrivende stund har den blitt sett mer enn 1,3 millioner ganger.

- Jeg trodde ikke jeg kom til å klare å nå de høye tonene, sier han om sin egen Harket-imitasjon til magasinet Rolling Stone.

«Handsome guy»

I parodien omtales Morten Harket som «There's a Handsome Guy Inside the Comic». Og a-has velkjente refreng er i McLeans versjon byttet ut med «Close Up Eyes. Hand Comes Out. Sketchy Arm. Grab the Hand!».

Se a-ha-parodien lenger ned på siden

Harselerer med Morten

Det er uten tvil sjarmøren Morten Harket det blir harselert mest med i videoen. I den nye sangteksten synger McLean «I'm Handsome Either Way. You know you like it that I'm flirting with you».

YouTube-fenomenet er omtalt av både Rolling Stone magazine og TV-kanalen MSNBC. Og etter at underholdningsbladet Entertainment Weekly satte parodi-videoen på sin anbefalingsliste over ti ting du burde få med deg denne uken, ser det ut til at suksessen bare fortsetter.

Til daglig er McLean animatør for satireshowet «SuperNews», men a-ha-parodien var noe han kom på og gjorde i sin egen fritid.

- Jeg er overrasket over at det har slått så an blant folk, sier han.

Her ser du den populære a-ha-parodien:

Her finner du flere kjendis-nyheter