- Nå er jeg dritt lei av Høyre. Og det er jeg ikke alene om. Høyre er usaklige og virker desperate, sier Sandberg til Dagsavisen.

Mens finanskrisen har rullet og gått har Høyre, og spesielt partiets nestleder Jan Tore Sanner, gått til stadige angrep på Fremskrittspartiets økonomiske politikk. Høyre har brukt finanskrisen til å markere avstand til Fremskrittspartiet.

Dersom Høyre ikke skjerper seg mener Frp-nestformann Sandberg at det kan bli vanskelig å samarbeide med partiet.

Les også: Borgerlig krangel

Nådd kokepunktet

Fremskrittspartiets formann har også de siste dagene kommet med sterke utspill mot Erna Solbergs parti. Jensen mener temperaturen mellom de to mulige regjeringspartiene på høyresiden nå er så het at det holder på å koke over.

- Tro meg, Erna Solberg, det er en trykkoker på gang i Frp også, for vi finner oss rett og slett ikke i denne type ting over lengre tid, sa en sint Jensen lørdag.

Høyres første nestleder, Jan Tore Sanner, mener regjeringen må tenke mer på de private bedrifter. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX/SCANPIX)

Høyre fnyser av kritikken

I Høre ristet det på hodet av kritikken.

Ifølge Høyres nestleder, Jan Tore Sanner, er det Høyre som er den ansvarlige i et eventuelt partnerskap.

- Nøkternhet, ansvarlighet og langsiktighet i den økonomiske politikken, det er verdier Høyre står for, mens Frp er veldig glad i å bruke masse penger stort sett hele tiden, sa Sanner til TV 2 Nyhetene i helgen.

Satser alene

Den labre stemningen på borgerlig side, har fått Per Sandberg og Frp til å konsentrere seg om regjeringsprosjektet alene.

- Nå satser Frp på regjeringsmakten på egen hånd. Det er det som er mest realistisk, sier Sandberg.