Tidsbruk: min

Porsjoner

Ingredienser

  • 700 - 800 GRAM Boknafisk, skinn og benfri
  • 1 SPISESKJE Salt pr liter vann
  •     Bacon i terninger

Gulrotstuing:

  • 4 - 5   Gulrøtter
  • 2 SPISESKJE Smør
  • 2 SPISESKJE Hvetemel
  • 4 - 5 DESILITER Melk
  •     Salt, pepper
  •     Revet muskat

Oppskrift fra:
Kjøkkensjef Gunnar Jensen
Skarven restaurant, Tromsø

Begynn med gulrotstuing:

Rens, og del grønnsaker i terninger.
Kok møre i lettsaltet vann.

Hell av kokevannet.

Hvit saus:

Smelt smør, rør inn hvetemel og spe med melk under omrøring til en fyldig glatt saus.
La sausen trekke i 6-8 min.
Vend inn de kokte gulrotterningene.
Smak til med salt ,pepper og revet muskat.

Fisken:
Kok opp vann og salt.
Skjær boknafisken i serveringsbiter.
Legg fisken i kokende vann.
Senk temperaturen og la fisken trekke i 3-4 min, avhengig av tykkelsen på fiskestykkene.

Server med gulrotstuing, kokte poteter og sprøstekt bacon.