Oppskrift fra boken ”Sunn & sterk med protein. Mat for muskler” av Kristine Weber, Cappelen Damm Forlag.

2 stk.

Karamellbunn:

Arbeid sammen alle ingrediensene til bunnen.
Legg dem i små former ( type creme brulee), dekk formene med plastfilm først, da er det lettere å ta ut ostekakene.

Ostekrem:

Legg gelatinbladene i litt kaldt vann til de blir myke.
Klem ut vannet og løs opp gelatinen i ¼ dl varmt vann.
Rør/ pisk sammen philadelphiaost, kesam, sukrinmelis og stevia.
Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle, røre hele tiden.
Fyll over bunnene og sett kaldt minst en time.

Hver kake gir ca 100 kcal.

Middels Tidsbruk: min

Porsjoner

Ingredienser

Karamellbunn:

  • 45 GRAM Lyst mandelmel 8 helsekost) , eller finmalte mandler eller havregryn
  • 1 - 2 TESKJE Yoconsirup ( helsekost)
  • 1 - 2   Dråper stevia med karamell ( kan sløyfes) ( helsekost)
  • 1   Klype salt
  • 2 TESKJE Vann

Ostekrem:

  • 3   Gelatinplater
  • 60 GRAM Philadelphiaost light, myk
  • 50 GRAM Kesam
  • 2 SPISESKJE Sukrinmelis
  • 4 - 5   Dråper stevia vanilje ( helsekost)