I tre år har tidligere Venstrestatsråd Torill Skogsholm holdt munn om etterfølgeren Liv Signe Navarsete fra Senterpartiet.

- Se meg i øynene

Gjentatte påstander fra Navarsete om at hun ikke gjorde noe i departementet i løpet av fire år, provoserer Skogsholm så mye at hun nå snakker ut for aller første gang.

- Når hun sier at jeg ikke gjorde noe på fire år - jeg vil gjerne at hun skal meg i øynene å si det, sier Skogsholm til tv2nyhetene.no.

Det var opptredenen til Navarsete i Stortingets spørretime i går som fikk begeret til å renne over for Skogsholm. Der brukte den nåværende samferdselsministeren storslegga mot sine politiske motstandere.

- Representanten Tenden har frekkhetens nådegave. Hennes partikollega satt i regjering i fire år og løftet ikke ein finger, sa Navarsete med adresse til Skoghsolms partifelle Borghild Tenden fra Stortingets talerstol.

- Direkte bløff

Torill Skogsholm mener Navarsete burde vite bedre og viser til at den nåværende regjeringen stoppet en lang rekke av prosjektene den forrige regjeringen hadde satt i gang.

- Jeg synes det er både ufint og det er direkte bløff, det synes jeg ikke folk flest fortjener og det er ikke rart folk får politikerforakt når man ikke kan stå ved sannheten, sier Skogsholm.

Den nåværende samferdselsministeren står på sitt og mener hun har sine ord fra Stortingssalen i behold, men forstår at sannheten kan ha opprørt forgjengeren.

MANGLER FINANSIERING: Generalsekretær i Care sier til TV 2 at kapasiteten er der, men at finansieringen mangler. (Foto: TV 2)

- Jeg skjønner at hun kan bli opprørt. Det får bli hun om det, sier Liv Signe Navarsete til tv2nyhetene.no.

- Vil du be om unnskyldning?

- Nei, svarer Navarsete.

Satser mer enn før

Den nåværende regjeringen har brukt langt mer penger enn den forrige regjeringen både på bygging og vedlikehold av vei og jernbane.

- Det er hennes ord. Jeg har ingen kommentar til det. Jeg vet at vi nå står for tidens satsing og ikke minst på jernbane, spesielt på jernbane, sier Senterpartistatsråden til tv2nyhetene.no.

Ifølge Navarsete kunne mange av dagens problemer i togtrafikken rundt Oslo vært unngått om Skogsholm hadde gjort jobben sin som statsråd.

- Hadde de lagt inn mer penger til for eksempel utbedring av Oslotunnellen kunne dagens problemer vært unngått, hevder Navarsete.

- Minner om spillegalskap

Skogsholm innrømmer at hun blir slått av etterfølgeren dersom det er en konkurranse om å bevilge mest mulig penger, men stiller spørsmål ved måten pengene blir brukt på.

- Det minner meg litt om spillegalskap, det er mye penger som kan komme i omløp uten at det gir noe mål og mening, sier Skogsholm.

Påstanden om spillegalskap får Navarsete til å se rødt.

- Det er første gang jeg hører at vi bruker for mye penger på jernbane, og jeg hadde aldri trodd at det skulle komme fra en Venstrepolitiker, sier Navarsete.

Men Skogsholm står på sitt og er kraftig provosert over de stadige utfallene til Navarsete.

- Jeg føler hun snakker usant. Det mener jeg hun gjør. Om hun bare generelt ønsker å skape et falskt bilde eller hva det er som motivasjonen det vet ikke jeg, sier Torill Skogsholm.