Et lite mellommåltid, når blodsukkeret faller eller du trenger litt ekstra energi.

Knekkebrød:

Tips : Om ønskelig for å gi litt mer energi, tilsett 1 dl hakkede nøtter og dl hakket tørket frukt for eksempel rosiner, svisker eller aprikoser og 1 dl ekstra vann.

Bland sammen det tørre og rør inn vann til en tyktflytende deig.
Dekk to stekebrett med bakepapir og fordel deigen utover de to stekebrettene.
Bruk en slikkepott slik at det blir jevnt.
Del opp i passende ”biter” med en pizzarulle eller en kniv før steking.

Best resultat gir varmluftsovn.
Varm ovnen til 160 oC og sett et brett øverst og ett nederst i ovnen, total steketid 1 time 10 min.
Bytt plass på stekebrettene halvveis i steketiden.
Knekkebrødene kan ev stå i avslått stekeovn med døren oppe et par timer.

Bryt opp i biter, avkjøl og oppbevar i boks.

Müsliboller:

16-20 stk avhengig av størrelse.
Hold igjen ca 2 dl av melet hvis du lager deigen for hånd ( lettere å røre sammen).
Bland sammen resten av ingrediensene og rør sammen til en klissete deig, elt godt sammen og tilsett de siste 2 dl grovbakstmel mot slutten.
I kjøkkenmaskin tilsettes alle ingrediensene samtidig.
Bruk en skje og legg deigen som ”boller” på bakepapirkledt stekebrett.

Dekk med et kjøkkenhåndkle og sett til heving ca 1 time.

Stek på midterste rille i varm stekeovn 225 oC i 15-20 min.

Egner seg godt til frysing.

Se videre:

Lett Tidsbruk: min

Porsjoner

Ingredienser

  • 4 DESILITER Store havregryn
  • 4 DESILITER Grov sammalt rug
  • 2 DESILITER Solsikkekjerner
  • 1 DESILITER Sesamfrø
  • 1 DESILITER Linfrø
  • 1 TESKJE Salt
  • 7 DESILITER Vann

Müsliboller:

  • 1 KILO Grovbakstmel eller grovt rugmel
  • 1 PAKKE Tørrgjær
  • 2 TESKJE Salt
  • 3 DESILITER Hvetekli
  • 2   Dl havrekli
  • 1 DESILITER Linfrø
  • 200   G hakkede hasselnøtter eller valnøtter
  • 10   Aprikoser, klippet / hakket i biter
  • 150 GRAM Rosiner
  • 12 DESILITER Lunkent vann
  • 2 SPISESKJE Rapsolje eller annen nøytral olje