Lett Tidsbruk: min

Porsjoner

Ingredienser

Burgere:

  • 300 GRAM Kyllingkjøttdeig eller finhakket laks / ørret
  • 3 SPISESKJE Yoghurt naturell
  • 2 DESILITER Hermetiske linser eller bønner ( skyll av laken)
  • 0.25 - 0.5 TESKJE Salt
  • 1 - 2   Stengler finhakket vårløk eller gressløk
  • 2 SPISESKJE Maisennamel eller potetmel
  •     Rapsolje / solsikkeolje til steking

Grønt superpålegg:

  • 1   Banan
  • 1   Moden avocado
  •     Saft av 1 lime eller 1/4 sitron

Sprø blomkålbuketter:

  •     :1 blomkålhode delt i små buketter
  • 1   Egg
  • 1,5 DESILITER Malt grovt brød eller grov cornflakes/ all bran-flakes

Mat for små og mellomstore mager.
Oppskrifter hentet fra boken ” Maten barna elsker å hate” av Gunn Helene Arsky.

Burger av kvernet kyllingkjøtt eller finhakket laks / ørret:

Vil du ha helt fine burgere kjør alt sammen i en hurtigmikser eller rør sammen for hånd.
Form deigen til runde, ikke for store burgere.
Stek i olje i middels varm panne 3-4 min på hver side for kylling, og 2-3 min på hver side for laks / ørret.

Server med grovt brød eller grove hamburgerbrød, salat, tomat , agurk og en dressing.

Dressing:

Smak til rømme eller matyoghurt med litt karri og sennep eller sweet chilisaus.

Grønt superpålegg:

Alternativ til syltetøy på brødskivene.
Rens avocado og banan for skall og stein.
Kjør fruktkjøttet og 2 ts lime eller sitronsaft sammen i en blender eller med en stavmikser.

For å unngå misfarging ved oppbevaring, legg avocadisteinen i blandingen.

Sprø blomkålbuketter:

Kok blomkålbukettene i lettsaltet kokende vann i 1 ½ - 2 min.
La dem renne godt av.

Visp sammen egg i en pose/ bolle og knus cornflakes i en annen pose/ bolle .

Vend først godt avrente blomkålbuketter i egg, så i knust cornflakes.
Stek så i olje i en stekepanne med middels varme i 3-4 min under omrøring.