Burger av kvernet kyllingkjøtt

Eller finhakket laks / ørret

Mat for små og mellomstore mager.
Oppskrifter hentet fra boken ” Maten barna elsker å hate” av Gunn Helene Arsky.

Burger av kvernet kyllingkjøtt eller finhakket laks / ørret:

Vil du ha helt fine burgere kjør alt sammen i en hurtigmikser eller rør sammen for hånd.
Form deigen til runde, ikke for store burgere.
Stek i olje i middels varm panne 3-4 min på hver side for kylling, og 2-3 min på hver side for laks / ørret.

Server med grovt brød eller grove hamburgerbrød, salat, tomat , agurk og en dressing.

Dressing:

Smak til rømme eller matyoghurt med litt karri og sennep eller sweet chilisaus.

Grønt superpålegg:

Alternativ til syltetøy på brødskivene.
Rens avocado og banan for skall og stein.
Kjør fruktkjøttet og 2 ts lime eller sitronsaft sammen i en blender eller med en stavmikser.

For å unngå misfarging ved oppbevaring, legg avocadisteinen i blandingen.

Sprø blomkålbuketter:

Kok blomkålbukettene i lettsaltet kokende vann i 1 ½ - 2 min.
La dem renne godt av.

Visp sammen egg i en pose/ bolle og knus cornflakes i en annen pose/ bolle .

Vend først godt avrente blomkålbuketter i egg, så i knust cornflakes.
Stek så i olje i en stekepanne med middels varme i 3-4 min under omrøring.