Lett Tidsbruk: min

Porsjoner

Ingredienser

  • 2 STYKKER Baguetter
  • 1   Solmoden tomat i tynne skiver
  • 4 SPISESKJE Avocadopurrè
  • 2 STYKKER Tynnskårete rødløksringer
  • 4 SPISESKJE Majones
  • 4 SPISESKJE Yoghurt naturell
  • 150 GRAM Kyllingbryst
  • 2 SPISESKJE Sitronsafthjertesalat

Avocadopurrè:

  • 0,5   Fedd hvitløk - finhakket elr knust i hvitløkspresse
  • 1   Moden avocado
  • 1 TESKJE Sitronsaft
  •     Salt, pepper

Majones:

  • 2   Eggeplommer
  • 1 TESKJE Sennep
  • 3,5 DESILITER Soyaolje
  • 2 SPISESKJE Vann
  • 2 SPISESKJE Hvitvinseddik
  • 1 TESKJE Sukker
  • 2 SPISESKJE Sitronsaft
  • 0,5 TESKJE Worcestersaus
  •     Nykvernet salt og pepper

Oppskriftene er ved Ole Jonny Eikefjord

Baguetter:

Legg hjertesalatbladene i iskaldt vann slik at de blir sprø.
Kyllingbrystene krydres med kajennepepper og salt og stekes i smør. Skjæres i tynne skiver.
Solmoden tomat og rødløk skjæres i tynne skiver.
Del baguettene på langs og smør naturell yoghurt på den ene delen
Legg på tomat og rødløk, smør så avocadopurrèen over.
Legg på de tynne skivene av kylling, ha over litt sitronsaft og legg på hjertesalat.
Smør majones på den andre halvdelen av baguetten og legg over.
NAM!

Avocadopurrè:

Skjær avocadoen i to.
Ta ut steinen og mos avocadoen med en gaffel
Tilsett presset/hakket hvitløk, sitron, salt og pepper.
Bland godt sammen med en visp.

Majones:

Pisk eggeplommer, sennep, sukker, sitron og worcestersaus lett sammen.
Tilsett oljen litt og litt mens du pisker kraftig med visp eller miksmaster.
Blir majonesen for tykk, tilsett litt vann.
Smak til med salt og pepper.

Piknikdessert:

Jordbær deles i 4 deler.
Ha over litt fløte og legg i en tett boks.