Lett Tidsbruk: min

Porsjoner

Ingredienser

  • 800   Gr renset og filtetert havabbor eller dorade
  • 1 - 1.2 KILO Poteter (helst små ferskpoteter)
  • 10   Fedd knust hvitløk med skall
  • 10   Stilker frisk rosmarin delt i biter
  • 2 SPISESKJE Tørket Provence-krydder
  • 2 SPISESKJE Salt
  • 1 DESILITER Olivenolje

Oppskrift ved Christer Berens.

Dette er en enkel rett å lage.
Det er viktig at potetene dekker all fisken, ellers blir fisken ferdig før potetene.
Et godt tips er å få noen i fiskebutikken til å filetere fisken og fjerne skinnet for deg

Utstyr:
Langpanne
Bakepapir

Se videre:

Sett ovnen på 200 grader

1. Skive potetene i ca 3 millimeters tykkelse

2. Rens og filetér fisken. Ta bort skinnet og del hver filet i tre

3. Legg et bakepapir i langpannen

4. Fordel ca. halvparten av potetene slik at det dekker hele bunnen

5. Krydre med 1 s salt, 1 ss. Provence -krydder og halvparten av rosmarinstilkene og halvparten av hvitløken

6. Hell over 1/3 av oljen

7. Fordél fisken over potetene

8. Dekk over med poteter slik at det dekker all fisken

9. Tilsett resten av hvitløken, saltet, rosmarin provence kryddene og olivenoljen

10. Sett formen i ovnen i ca 25-35 minutter.

11. Retten er ferdig når potetene er myke og fisken gjennomstekt. Kontrollér underveis!

12. Hvis potetene får sterk farge, legg over sølvfolie

Se mer: