Lett Tidsbruk: min

Porsjoner

Ingredienser

Pannekaker:

  • 3   Egg
  • 200 GRAM Mel
  • 2,5 DESILITER Melk
  • 1 DESILITER Soda eller farris uten smak
  • 1   Liten klype salt

Nøttefyll:

  •     Valnøtter
  •     Melis
  •     Litt fersk sitron
  •     Fløte eller melk

Sjokoladesaus:

  • 1   Plate sjokolade, 100 g
  •     Matfløte

Oppskrift ved Monica Csango

Visp sammen egg, mel og melk til en glatt røre.
Tilsett soda eller farris på slutten og la røren hvile i ca 30 min.

Se mer:

Nøttefyll:

Grovhakk (gjerne i en blender ) en god neve valnøtter (ca 2 dl) med 2 ss melis.
Legg i en kasserolle sammen med 4-5 ss fløte el melk og ”skvis” sitron over.
Kok det på lav varme til det tykner.

Sjokoladesaus:

Smelt sjokoladen på lav varme eller over vannbad(det siste er lurest).
Tilsett fløte til sausen er tyktflytende.

Stek pannekaker.

Legg en spiseskje av nøttefyllet i hver pannekake.
Brett pannekaken to ganger.
Legg den på en tallerken som godt kan være varm.
Risle over raust med sjokoladesaus og sikt over melis rett før servering

Se videre: