Sommersalat med rømmedressing

Og rabarbrakompott

Mormors sommermiddag:

Ferskpotet, salat med rømmedressing og røkt fisk eller spekeskinke.
Skrubb ferskpotet med en grønnsakbørste og kok møre i saltet vann.
Hell av kokevannet og damp godt.

Sommersalat med rømmedressing:

Skyll og rist godt av salatbladene.
Riv dem i mindre biter.
Visp rømmen stiv med sitron og smak til med sukker og gressløk.
Vend salaten lett inn i dressingen.

Server straks.

Røkt fisk ( makrell eller ørret/ laks) kan erstattes med stekt makrell , kokt laks eller tynne skiver spekemat.

Til dessert, rabarbrakompott:

Trekk det grove skinnet av rabarbrastilkene og skjær av det grove på stilkene.
Del resten av stilkene i biter.
Kok opp vann, ca 1 ½ dl sukker og vaniljestang eller kanel.
Tilsett rabarbrabitene og la koke under lokk i 8-10 min , til rabarbra er mør.
Smak til med sukker.
Rør sammen potetmel og kaldt vann.
Tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle, mens du rører hele tiden til passe konsistens.
Kompotten vil tykne noe når den avkjøles.

Server med kald melk eller vaniljesaus.