Tidsbruk: min

Porsjoner

Ingredienser

  • 1 KILO Plommetomater eller
  • 2 - 3   Bokser plommetomater
  • 2   Løk
  • 4 SPISESKJE Olivenolje
  • 2   Fedd hvitløk
  • 8 DESILITER Grønnsakkraft eller hønsebuljong
  • 1 TESKJE Sukker
  • 2 SPISESKJE Hakket frisk basilikum
  •     Salt/pepper
  •     Ev et par dråper Tabasco

Urtesaus/pesto

  • 1   Potte basilikum
  • 1 - 2   Fedd hvitløk
  • 1   Ristede pinjekjerner4 ss parmesan (nyrevet)
  • 1,5 DESILITER Olivenolje
  •     Salt/pepper

Flå tomatene ved først å fjerne stilken. Skjær et lite kryss på undersiden av tomatene før de legges i kokende vann ca 1 min ( tiden er avhengig av størrelsen på tomatene). Legg tomatene over i kaldt vann . Trekk av skinnet og skjær vekk det harde stilkfestet. ELLER bruk hermetiske tomater. Finhakk løk og surr myk i olje, tilsett finhakkede tomater, finhakket hvitløk og kraft og kok opp og la trekke under lokk i ca 20 min.. Ta av lokket og la suppen trekke videre uten lokk i 10-15 min. Smakt til med salt, pepper, finhakket basilikum og ev et par dråper tabasco.

Lag pesto mens suppen koker. Plukk bladene fra en potte basilikum og ha over i en foodprocessor sammen med hvitløk, ristede (lett stekte uten smør) pinjekerner og parmesan. Kjør sammen og spe med olje. Smak til med salt og pepper.

Stek terninger av loff sprø i olje og vend inn et par ss pesto i de stekte loffterningene før de legges i suppen ved servering..

Pesto kan også røres inn i suppen rett før servering.

Tilbehør: Loff

Tips: En gulrot og en pastinak eller persillerot kan surre sammen med løken.

Se del 2 her