Tidsbruk: min

Porsjoner

Ingredienser

  • 5   Gelatinplater
  • 0,5 DESILITER Vann til utbløting
  • 5   Eggehviter
  • 1,5 DESILITER Sukker
  • 2 TESKJE Vaniljesukker
  • 1 TESKJE Sitronsaft (kan sløyfes)
  • 200 GRAM Mørk sjokolade (blanding av mørk sjokolade og sjokolade 70%)
  • 50 GRAM Delfiafett
  • 1 - 2 PAKKE Kokos

Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann (4-5 min). Klem vannet ut av den oppbløtte gelatinen.

Smelt i ca 1 ss vann og avkjøl , avkjøl til romtemperatur.

Stivpisk eggehviter, tilsett så sitronsaft, sukker og vaniljesukker og pisk videre til sukkeret har løst seg opp og massen er stiv og luftig, til en marengs . Arbeidsbollen kan snus på hodet .

Tilsett den smeltede gelatinen i eggemassen i en tynn stråle og visp kraftig til en glatt luftig masse.

Dekk 1-2 brett ( stekebrett kan brukes ) med matpapir / bakepapir, drysss med litt kokos.

Fyll marengsen i en sprøytepose ( eller bruk en frysepose og klipp opp et hjørne. To skjeer kan også brukes).

Sprøyt ut ”skumtopper” og sett brettene kaldt ca 1 time.

Knekk opp sjokolade og delfiafett, legg i en bolle og sett over i en kasserolle med vann/ vannbad og kok opp. La trekke til sjokoladen og delfiafettet smelter , rør sammen og avkjøl til romtemperatur.

Legg kokos i en dyp tallerken ( fyll på etter hvert) . Løft opp en og en skumtopp med en gaffel , øs over smeltet sjokolade med en skje , eller dypp dem i sjokoladen før de drysses / rulles i kokos. Sett tilbake på brettet ( som er drysset med kokos for at de lettere skal løsne) og sett kaldt natten over.